50 de femei au beneficiat de formare in domeniul antreprenorial

5 iunie 2015

Un numar de 50 de femei care locuiesc in regiunea de dezvoltare Nord-Vest au finalizat cu succes cursurile de formare antreprenoriala sustinute de expertii companiei de consultanta Loop Operations in luna mai in cadrul proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala!”. Acestea au fost selectate din randul celor 250 de femei care au urmat cursurile de calificare in domenii, precum: lucrator in comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist. Selectia acestora a fost facuta in urma estimarii potentialului antreprenorial, dar si a determinarii individuale si a aptitudinilor dovedite pe parcursul formarii. Programul de formare antreprenoriala a fost structurat in 2 sesiuni, dupa cum urmeaza: 18-22 mai 2015, 25 – 29 mai 2015.
Pe parcursul a 40 de ore de pregatire, expertii Loop Operations au expus si exemplificat toate resursele necesare infiintarii si implementarii unei afaceri sustenabile. Participantele au avut, astfel, ocazia sa treaca prin toate etapele ce presupun crearea unei noi afaceri: de la dezvoltarea si aplicarea ideii initiale, derularea cercetarilor necesare, crearea planului de actiune, a strategiilor de marketing realizabile, intocmirea echipei de angajati, atragerea partenerilor sau investitorilor si pana la managementul productiei, finantelor si al operatiunilor.
Prin intermediul activitatilor derulate, partenerii proiectului si-au propus sa contribuie la consolidarea principiului accesului egal pe piata muncii, promovarea antreprenoriatului in randul populatiei feminine si asigurarea accesului egal pe piata muncii. Astfel, prin organizarea unei campanii de constientizare, 310 femei au fost informate cu privire la egalitatea de sanse si discriminarea pe piata muncii. Totodata, au fost organizate cursuri de formare profesionala pentru 250 de femei si 6 mese rotunde pe tema egalitatii de gen pe piata muncii. Acestea au implicat autoritatile locale si reprezentanti ai societatii civile si ai companiilor si IMM-urilor la nivelul regiunii Nord-Vest.
Mai multe informatii despre proiectul „Egalitate de sanse pe piata muncii” gasiti accesand site-ul oficial al proiectului http://www.femeiactive. ro/ .
*Proiectul ”Egalitate reala, nu conceptuala” este derulat de Asociatia JCI Active Citizens Cluj alaturi de compania de consultanta Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Institutul Economic Roman si Asociatia pentru Economia Cunoasterii si cofinantat din Fondul Social European prin Pogramul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram