5 reguli pentru a alege o lenjerie de pat de calitate

Atunci când accesezi un magazin online pentru a alege o lenjerie de pat, trebuie să ții cont de următoarele reguli, pentru a nu da greș:

1. Calitatea materialului lenjeriei de pat

Un material de calitate înseamnă nu doar confort, dar și rezistență în timp. Cu alte cuvinte, cu cât mai calitativ va fi materialul ales, cu atât mai mult îți va fi de folos! Indicele densității de țesătură a aței se determină prin numărul acestora la 1 cm pătrat de material. Cum verifici acest lucru: te uiți atent pe eticheta sau pe ambalajul lenjeriei de pat unde trebuie să fie prezent acest indice.

Important! Lenjeria de pat trebuie să aibă minim 60 de ațe pe 1 cm pătrat de material. Acest tip de lenjerie are o durată de viață mai lungă, pentru că materialul este mai dens, deci – mai rezistent! Astfel, acesta poate fi spălat de nenumărate ori la cea mai înaltă temperatură a mașinii de spălat fără să-și piardă proprietățile și calitatea.

2. Lipsa cusăturilor pe mijloc

Un alt aspect important pentru o lenjerie de pat de calitate este lipsa cusăturilor pe mijloc. Cu alte cuvinte, setul trebuie să fie cusut dintr-o singură bucată de material. Cum verifici acest lucru: deschide setul și analizează-l în lungime și în lățime și vezi dacă are cusături suplimentare pe mijloc.

3. Textura uniformă a materialului

O altă regulă importantă este ca țesătura pânzei să nu aibă neregularități sau defecte. Cum verifici acest lucru: analizează materialul lenjeriei. Acesta trebuie să fie absolut neted, fără denivelări sau chestii suplimentare inestetice.

4. Calitatea manoperei

O lenjerie de pat de calitate trebuie să fie bine cusută și etichetată corespunzător. Cum verifici acest lucru: întoarce lenjeria pe dos și analizează modul în care a fost cusută și tivită. Materialul trebuie să fie cusut pe linie dreaptă în mod exact, cu ața de calitate și de culoare potrivită. O lenjerie care are ațe suplimentare inestetice sau cusături nefinisate, denotă o calitate proastă a manoperei. În aceeași măsură, trebuie să dai atenție la producătorul lenjeriei de pat, iar acesta este indicat, de regulă, pe etichetă.

5. Culorile și imprimeul lenjeriei de pat

Dacă vrei să alegi o lenjerie de pat casual, poți opta pentru culori neutre, care nu deranjează privirea și îți provoacă o stare de calm benefică pentru un somn liniștit. De asemenea, îți recomandăm să ții cont și de design-ul dormitorului tău. Dacă vrei să alegi o lenjerie de pat pentru copii, ține cont de preferințele lor, de culorile și personajele preferate.

 

Sperăm că vei ține cont de aceste reguli și vei face alegerea corectă. Baftă la cumpărături!