4 moduri în care poţi izola un perete interior

12 aprilie 2021
Autor:
Content SEO

Izolarea termică aduce beneficii reale din punct de vedere energetic, deoarece permite păstrarea căldurii în interiorul locuinței, pentru o perioadă mai mare de timp. Chiar dacă majoritatea utilizatorilor preferă izolarea exterioară a locuințelor, din raționamente de spațiu, izolarea se poate face și la interior, cu ajutorul materialelor potrivite.

Izolarea termică cu polistiren expandat

Polistirenul este unul dintre cele mai cunoscute materiale ce pot fi folosite pentru izolarea termică a clădirilor, indiferent de tipul acestora. Prețul relativ mic face ca acest produs să răspundă în totalitate cerințelor utilizatorilor, drept pentru care vei observa că nenumărate locuințe sau blocuri sunt reabilitate termic cu ajutorul polistirenului. Pentru a nu fi nevoit să străbați magazinele în căutarea materialului potrivit, poți comanda polistiren expandat de la Mathaus astfel încât să poți realiza izolarea termică a casei tale, care să te ajute să păstrezi căldura la interior.

Principiul de funcționare al polistirenului expandat este foarte simplu. De fapt el este o structură formată majoritar din aer, iar de aici vine și greutatea redusă a produsului în sine. Totuși, dincolo de greutatea redusă, densitatea polistirenului și grosimea sunt caracteristicile de bază în izolare, deoarece fiecare strat în plus adăugat unei structuri va face ca aceasta să fie și mai bine izolată. Din acest motiv adezivul trebuie să asigure o lipire perfectă a polistirenului, pe cât posibil fără goluri care să constituie breșe la nivel de izolare a structurii unui perete interior. 

Izolarea termică cu vată minerală

Indiferent dacă alegi să folosești vată minerală bazaltică sau vată minerală de sticlă, ambele sunt materiale eficiente și foarte rezistente la transfer termic. Densitatea produselor în sine, dar și caracteristicile de rezistență la foc sau șocuri mecanice, fac din aceste materiale candidate de succes în scopul utilizării pentru izolare. 

Totuși, și vata bazaltică și vata de sticlă sunt materiale destul de scumpe, drept pentru care costul investiției s-ar putea să fie relativ mare în primă fază. Din acest motiv, cei mai mulți dintre utilizatori aleg ca soluție convenabilă utilizarea polistirenului. 

Izolarea cu spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică a început să câștige teren în ultimii ani în ceea ce privește izolarea, mai ales prin prisma faptului că aplicarea acesteia este facilă, iar rezultatul este unul foarte durabil. Izolarea pereților interiori cu spumă poliuretanică se poate face cu ușurință, însă va fi nevoie de crearea unui cofraj sau a unui suport realizat din profile, care să susțină de fapt izolația, la fel ca și în cazul izolării cu vată minerală. 

Dezavantajul folosirii spumei poliuretanice este acela că aplicarea necesită personal specializat, care să aplice cu dispozitive cu aer comprimat conținutul de spumă aflat în recipientele speciale. 

Izolare cu rulouri de plută

Foarte la modă în ultimii ani, izolarea cu plută este de asemenea și un finisaj destul de estetic, în sensul în care acesta poate reziste fără probleme chiar și fără a fi acoperit. Gradul de izolare în acest caz este foarte ridicat, însă problema cea mai mare a acestui material este aceea că, în ipoteza în care nu este acoperit cu straturi de finisare, el poate reține destul de mult praf. 

Izolarea termică la interior este necesară dacă îți dorești un climat potrivit indiferent de sezon, cu accent, desigur, pe sezonul rece, atunci când căldura nu trebuie să se piardă din locuință. Pierderile de căldură duc la un consum mai mare de energie, drept pentru care locuințele devin ineficiente din punct de vedere energetic.

Astfel, materialul de izolare trebuie să respecte exigențele de confort, dar și pe cele ce țin de costuri și optimizare a consumurilor, așa că alegerea unui material potrivit pentru a face acest lucru trebuie să țină cont de aceste aspecte. 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram