fbpx

3D Spider – noul scaner color de la Artec pentru piata CAD si inginerie inversa

Pe scurt, noul Artec 3D-Spider scaneaza modele 3D cu o acuratete de pana la 30 microni si la o rezolutie de max 100 microni. Poate fi utilizat cu succes in inginerie inversa pentru scanarea si reconstructia unor piese si subansamble cu pereti subtiri, muchii ascutite si obiecte stralucitoare
De asemenea, este un scaner portabil, extrem de usor (sub 1 kg) oferind mobilitate in lucru, iar interfata si modul de operare sunt extrem de simple, fara a necesita proceduri de calibrare sau markere. Scanerul are de asemenea un pret extrem de avantajos pentru un scaner 3D de inginerie inversa – 15700EUR afara TVA (software neinclus). In prezent pretul unui scaner 3D pentru inginerie inversa porneste de la aproximativ 30-40000EUR fara TVA, reprezentand o investitie destul de mare pentru producatorii autohtoni.
Conceptual, Artec 3D-Spider a fost proiectat pentru utilizatorii din piata CAD si AEC, fiind perfect pentru utilizare in inginerie inversa, design de produs sau operatiuni de control al calitatii in procesele de productie.
„Am imaginat acest scaner pe biroul fiecarui inginer, designer de produs si inventator din intreaga lume” au declarat reprezentantii Artec la prezentarea acestuia la Control Show din Stuttgart. Pe langa ergonomicitate si usurinta in utilizare, designerii Artec au reusit sa creeze un produs capabil sa scaneze atat muchii subtiri si ascutite precum si obiecte stralucitoare sau de culoare neagra.
Scanerele 3D Artec sunt distribuite in Romania prin Z Spot Media, cel mai important distribuitor de solutii 3D din Romania, care ofera atat servicii de instalare, training cat si suport tehnic in garantie si post garantie. Firma este specializata in furnizarea de solutii tehnologice si echipamente de scanare 3D, printare 3D, digitizare documente, echipamente format mare scan-copy-print precum si pentru productia publicitara. Solutiile 3D distribuite de firma includ branduri renumite precum Envisiontec, Tiertime, Steinbichler, Artec, David LaserScanner, RapidForm, ZWCAD etc.