fbpx

350 de noi aplicatii malware de Android pe ora

Aproximativ 72% din utilizatorii de smartphone-uri din intreaga lume au un dispozitiv care utilizeaza un sistem de operare Android (sursa: Statcounter). In primul trimestru al anului 2017, expertii G DATA Security au descoperit peste 750.000 de aplicatii malware noi pentru sistemul de operare de la Google. Cifrele prezentate sunt dovada cresterii nivelului amenintarilor. Problemele de securitate sunt deosebit de raspandite datorita furnizorilor terti. Actualizarile apar cu intarziere sau deloc.
“Numeroase activitati online, cum ar fi serviciile bancare si cumparaturile, sunt realizate cu precadere de pe un smartphone”, explica Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. “Nivelul de amenintare pentru utilizatori creste, deoarece exista probleme de securitate legate de furnizarea de actualizari ale sistemului de operare Android pentru dispozitive terte.”
Peste 750.000 de noi esantioane malware Android

Expertii in domeniul securitatii datelor au numărat 3.246.284 de noi aplicatii malware de Android in 2016. Aceaste cifre sunt fara precedent, iar prognoza pentru anul 2017 inca arata o crestere. Analistii au descoperit 750.000 de aplicatii malware noi doar in primul trimestru din 2017. Aproximativ 3.500.000 de noi esantioane malware sunt asteptate pentru intregul an.
Probleme de securitate pentru utilizatori
Procedurile de actualizare neclare ale furnizorilor terti reprezinta un risc inutil de securitate pentru utilizatori. Telefoanele inteligente si tabletele joaca un rol important in viata de zi cu zi si in viata profesionala. Fie ca este vorba de servicii bancare, de cumparaturi sau de activitati cotidiene, pe langa faptul ca se dispune de o solutie completă de securitate, sistemul de operare trebuie sa fie intotdeauna pe deplin actualizat. O bresa de securitate deschisa pe care atacatorii o pot exploata poate duce la daune enorme. Cu toate acestea, nu este clar cat timp – sau daca – dispozitivele mobile vor primi actualizari.