3 recomandări de la dentiști, care te vor ajuta să ai un zâmbet sănătos pe termen lung

1 aprilie 2024
Autor:
Libra WEBCORP

Menținerea unui zâmbet sănătos necesită implicare și respectarea anumitor obiceiuri. Înțelegerea acestora și respectarea unei rutine zilnice te pot ajuta să ai dinți sănătoși. Metodele de prevenție a diferitelor afecțiuni dentare sunt utile, dacă sunt respectate. Citind acest articol, vei afla 3 dintre cele mai importante recomandări ale specialiștilor referitoare la sănătatea danturii.

1.   Spală dinții corect

Igienizarea adecvată a cavității bucale are un rol esențial pentru a evita afecțiunile dentare. Pentru aceasta, sunt recomandate următoarele:

  • perierea dinților de cel puțin 2 ori pe zi;
  • utilizarea unei periuțe cu peri moi;
  • folosirea aței dentare și a dușului bucal;
  • curățarea limbii și a zonei interioare a obrajilor.

 

Dacă utilizezi o periuță manuală, acordă atenției direcției de periaj. Astfel, curăță dinții cu mișcări verticale, începând de la nivelul gingiei pe toată suprafața dintelui. Nu uita să speli și suprafața ocluzală (cea care vine în contact cu dintele aflat pe arcada cealaltă). În cazul folosirii unei periuțe electrice, curăță blând suprafața dinților, fără a efectua mișcări bruște sau a pune o presiune crescută pe aceștia.

 

Optează pentru o pastă de dinți bogată în substanțe minerale și folosește dușul bucal pentru a elimina o mare parte din placa bacteriană, în special cea aflată în spațiile interdentare.

2.   Adoptă o dietă echilibrată

Alimentația influențează puternic integritatea smalțului dentar. Consumul alimentelor sau a băuturilor dulci sau acide contribuie în mod direct la erodarea smalțului. În plus, bacteriile prezente în cavitatea bucală elimină produși de metabolism acizi care afectează smalțul dentar.

 

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni este reprezentată de cariile dentare. Lăsate netratate, acestea pot conduce la pierderea dinților. Daca ai ajuns totuși în situația în care afecțiunile dinților nu mai poti fi tratate, te poți bucura din nou de un zâmbet complet prin efectuarea unui tratament inovator, așa-zisul implant dentar intr-o zi.

 

Adoptă o dietă care să conțină cât mai puține alimente semipreparate, procesate, dulciuri sau băuturi carbogazoase. Printre acestea se află:

  • fructele și legumele crude;
  • leguminoasele;
  • lactatele;
  • ouăle;
  • peștele;
  • carnea de pui.

3.   Mergi periodic la control

Vizita periodică la medicul stomatolog are mai multe scopuri, printre care:

  • efectuarea igienizării profesionale;
  • diagnosticarea afecțiunilor dentare încă din primele stadii de evoluție:
  • primirea sfaturile personalizate de îngrijire a danturii.

 

De asemenea, medicul poate determina dacă ocluzia (mușcătura) este corectă. În caz contrar, recomandă efectuarea unui tratament ortodontic, care are scopul de a alinia corespunzător dinții.

 

Îngrijirea adecvată a danturii, respectarea indicațiilor medicului și informarea doar din surse sigure și avizate sunt elemente cheie pentru a preveni diferite afecțiuni de la nivelul cavității bucale. Adoptarea unei rutine zilnice, împreună cu sfaturile medicale te pot ajuta să deprinzi obiceiuri sănătoase. Consumă alimente cât mai puțin procesate și evită fumatul sau consumul de alcool. Grija purtată azi devine sănătatea de mâine, iar fiecare acțiune bună pe care o faci te duce spre un zâmbet luminos și sănătos.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram