fbpx

3 motive întemeiate pentru a merge (mai des) la cabinetul stomatologic

rutină la un cabinet stomatologic Bucuresti

Pentru a rămâne sănătos este esențial să mergi la un cabinet stomatologic Bucuresti cel puțin o dată pe an. De ce sunt importante aceste vizite de monitorizare? Iti voi explica totul.Un numar semnificativ de oameni merg la dentist mai puțin de o dată pe an. Dacă, pentru mulți recalcitranți, stomatofobia (fobia de dentist) este responsabilă de această evitare, alții consideră pur și simplu această verificare de rutină ca o pierdere de timp, mai ales atunci când nu există durere. În mod ideal, trebuie să mergi la dentist o dată sau de două ori pe an. Este un ritual care trebuie stabilit din preadolescență, în jur de 12-13 ani, deoarece de la această vârstă se pot dezvolta cariile pe dinții permanenți. În plus, dacă ai antecedente orale (implanturi, boală parodontală etc.), se recomandă 3 până la 4 vizite pe an.

Programezi o întâlnire cu medicul dentist când totul este bine, pentru ce?

 3 motive întemeiate pentru a te convinge:

  • Ajută la evitarea problemelor grave

Secretul unei bune sănătăți orale este prevenirea! Aceasta înseamnă că nu ar trebui să aștepti până când ai dureri pentru a merge la medicul dentist: dacă mânanci o înghețată și un dinte este anormal de sensibil la rece sau dacă găsesti sânge în chiuvetă atunci când te speli pe dinți, du-te la medicul dentist: problema va fi rezolvată rapid și disconfortul va dispărea.

Pentru că, în timp ce aștepti (din cauza fricii față de medicul dentist, a lipsei de timp sau, doar a lenei), problema se înrăutățește. Să luăm exemplul sângerării gingiilor în timpul periajului. Acesta este de obicei un semn al unei mici inflamații în zona gingiei: o problemă care, dacă este tratată suficient de devreme, poate dispărea în 48 de ore. Dar dacă aștepti, acesta poate degenera în parodontită, dintele devine mobil și se poate termina cu extracția dintelui.

În plus, ai tendința să uiti, dar bolile orale pot fi simptomatice ale diferitelor boli: cancer, boli cardiovasculare, diabet. Pe scurt, un control periodic este esențial!

  • Economisești bani

Vizitarea regulată a medicului dentist economisește și bani. Să luăm exemplul unui pacient care are un dinte puțin sensibil la rece: în general, acest lucru înseamnă că o carie incipientă se dezvoltă la acest nivel.

Pe de altă parte, dacă pacientul merge prea tarziu la medicul dentist, cavitățile se pot dezvolta și se pot agrava: pe termen lung, poate fi necesar să devitalizezi dintele și să implantezi un dinte care costa foarte mult.

  • Este ușor, rapid și ieftin

Un control de rutină la un cabinet stomatologic Bucuresti durează de obicei mai puțin de o oră. În plus, unele centre stomatologice practică plata terților, ceea ce înseamnă că pacientul nu va trebui să avanseze costurile legate de consultație.