25 de femei se pregatesc sa devina antreprenoare Continuam cursurile de antreprenoriat dedicat doamnelor

22 mai 2015

Asociatia JCI Active Citizens Cluj alaturi de compania de consultanta Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Institutul Economic Roman si Asociatia pentru Economia Cunoasterii continua cursurile de dezvoltare a competentelor antreprenoriale dedicate doamnelor. Primele 25 de femei au finalizat deja cursul, urmand ca o a doua grupa sa inceapa pregatirea in perioada 25-29 mai, la Cluj.
Cele 25 de femei care formeaza a doua grupa ce beneficiazp de cursul de antreprenoriat au fost selectate din 250 de femei care au urmat cursurile de calificare organizate in cadrul proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala”, in urmatoarele domenii: lucrator in comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist. Selectia a fost facuta in urma evaluarii potentialului antreprenorial, dar si a determinarii individuale si a aptitudinilor.
In cadrul celor 40 de ore de pregatire teoretica si practica, cursantele vor avea acces la resursele necesare crearii si implementarii unei afaceri sustenabile: incepand cu dezvoltarea ideii initiale, aplicarea cercetarilor necesare, crearea strategiilor de actiune, a materialelor de marketing credibile, crearea echipei de angajati, parteneri sau investitori si terminand cu managementul productiei, finantelor si al operatiunilor.
Prin activitatile implementate partenerii si-au propus sa contribuie la consolidarea principiului accesului egal pe piata muncii, promovarea antreprenoriatului in randul populatiei feminine si asigurarea accesului egal pe piata muncii. Astfel, printr-o ampla campanie de constientizare, 310 femei au fost informate cu privire la egalitatea de sanse pe piata muncii, au fost organizate cursuri de formare profesionala pentru 250 de femei si 6 mese rotunde pe tema egalitatii de gen pe piata muncii. Acestea au implicat autoritatile locale si reprezentanti ai societatii civile si ai companiilor si IMM-urilor la nivelul regiunii Nord-Vest.
Mai multe informatii despre proiectul „Egalitate de sanse pe piata muncii” gasiti accesand site-ul oficial al proiectului http://www.femeiactive. ro/ .
*Proiectul ”Egalitate reala, nu conceptuala” este cofinantat din Fondul Social European prin Pogramul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram