In 2018, programul international Life Changer („Schimbam vieti”) a ajuns gratuit la peste 4.000 de elevi din Romania

30 ianuarie 2019
Autor:
Junior Achievement Romania
  • Elevii din 131 de scoli si licee din toata tara si-au dezvoltat abilitati financiare si antreprenoriale necesare vietii de adult.
  • Consultantii Metropolitan Life au investit 445 de ore de voluntariat in activitati la clasa si mentorat pentru echipele de liceeni participante in competitia JA de antreprenoriat.

 

Learning by doing pentru elevi de gimnaziu si liceu, in a patra editie „Schimbam vieti”

 

Programul international Life Changer (Schimbam vieti) a ajuns, in 2018, la a patra editie in Romania, fiind derulat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Metropolitan Life si al Fundatiei MetLife.

4.216 elevi de gimnaziu si liceu, din mediul rural si urban, au beneficiat gratuit de experiente learning by doing si de activitati in compania voluntarilor Metropolitan Life.

Astfel de experiente stau la baza dezvoltarii abilitatilor financiare si de antreprenoriat definite de Junior Achievement, la nivel international, ca fiind esentiale pentru incluziunea financiara a tinerilor: managementul banilor si al riscurilor financiare, adaptabilitatea, capacitatea de negociere, flexibilitatea, sentimentul de eficacitate personala, gandirea critica si abilitatea de a lua decizii.

„Simularea vietii reale si informatiile transmise de voluntarul Metropolitan Life ne-au ajutat foarte mult in deciziile pe care trebuie sa le luam pentru viitorul nostru financiar. Personal, cred ca aceasta experienta imi va oferi un avantaj si imi va fi mai usor sa pun in balanta avantajele si dezavantajele de a fi antreprenor sau angajat.” – elev participant in programul de antreprenoriat

 Voluntarii Metropolitan Life, mentori pentru educatie financiara si antreprenoriat

 

Pe langa activitatile la clasa, voluntarii Metropolitan Life s-au implicat ca mentori in cadrul competitiei de antreprenoriat JA, ajutand, prin consultanta si feedback, echipele de liceeni sa isi dezvolte idei de afaceri fezabile si sa ia parte la o experienta asemanatoare celor din viata reala. In finala editiei din 2018, echipa Q-APP, de la Colegiul Economic A. D. Xenopol, a primit premiul Metropolitan Life pentru Cel mai bun plan financiar.

„Sunt mandra de faptul ca de patru ani fac parte din acest program si ca pot sa impartasesc din experienta mea de consultant, acumulata in cei 14 ani petrecuti in cadrul companiei Metropolitan Life. Consider ca este foarte important sa impartasim cunostintele noastre si, astfel, sa ghidam formarea generatiei urmatoare.” – Elena Perisanu, consultant Metropolitan Life Constanta

De la inceputul parteneriatului, peste 14.000 de elevi romani au beneficiat gratuit de acest program implementat cu sprijinul Metropolitan Life, prin intermediul Fundatiei MetLife.

Programul Life Changer (Schimbam vieti) se desfasoara in 20 de tari din Europa si Orientul Mijlociu. La nivel european, programul se aliniaza strategiei de reducere a discrepantelor dintre tarile spatiului comunitar privind gradul de educatie financiara al populatiei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram