10 tipuri de afaceri care ar trebui să utilizeze un domeniu .ONLINE. Vă număraţi între acestea?

Fiecare brand, indiferent că reprezintă o persoană fizică sau o companie, trebuie să aibă o prezenţă online pentru a se conecta cu publicul său, pentru a creşte nivelul de conștientizare al mărcii, pentru a depăşi concurenţa și pentru a rămâne relevant. Odată cu apariția extensiilor noi de nume de domenii, foarte versatile, brandurile au acum posibilitatea nu doar să îşi aleagă propriul nume de domeniu însă au la dispozitie mai multe variante pentru a deveni creative în alegerea unei adrese web.

Beneficiile unui nume de domeniu .ONLINE

Una dintre extensiile noi de domeniu este .online. Câteva dintre beneficiile unui nume de domeniu .online sunt:

  • Este deja disponibil
  • Este o extensie înţeleasă la nivel global – cuvântul online este înţeles si acceptat în foarte multe limbi
  • Este relevant
  • Este brandabil
  • Este semnificativ (plin de înţeles)

Extensia .online s-a clasat pe locul 9 în 2019 în top 10 cele mai cautate domenii la nivel internaţional. De la apariţia ei a fost în primele 5 domenii care a avut cea mai rapidă ascensiune. În Europa, .online este cea mai cunoscută extensie de domeniu din categoria noilor TLD-uri în timp ce la nivel mondial este clasată a treia cea mai populară.

Tipuri de afaceri sau industrii care pot utiliza extensia de domeniu .ONLINE pentru a crea un brand online memorabil

1. Arhitectura

Chiar şi un domeniu orientat spre inginerie şi design cum este arhitectura nu îşi poate permite să ignore importanţa unei prezenţe online puternice. Cu un nume de domeniu care utilizează extensia .online, vă puteţi crea un brand unic care să reflecte stilul dvs. offline în ceea ce priveşte schema de culori, elementele de design şi alte aspecte estetice.

Puteţi utiliza websitul dvs. .online pentru a vă prezenta acreditările ca arhitect sau firmă de arhitectură, pentru a vă prezenta echipa potenţialilor clienţi, pentru a încărca planuri, portofolii, sau pentru a oferi informaţii de contact. (exemple: ArhitectIonescuEmil.online, CabinetArhitecturaPopescu.online, BirouArhitecturaIasi.online, etc.)

2. Design interior

Cuvântul “online” este un termen înţeles şi acceptat universal ceea ce îl face alegerea perfectă pentru adresa web a unui designer de interior sau a unei firme de design, mai ales dacă aceştia îşi doresc clienţi din zone geografice diferite.

Având un website bine conceput pe un domeniu extensia .online vă puteţi prezenta cele mai bune proiecte, puteţi intra în detaliile procesului dvs. de gândire, să vă prezentaţi sursele de inspiraţiile şi conceptele estetice. Puteţi duce vizitatorii într-o călătorie virtuală a modului în care aţi transformat viziunea clienţilor dvs. într-o cafenea, restaurant, locuinţă sau spaţiu de birou. (exemple: EmiliaDesign.online, DesignInteriorBucuresti.online, BirouDesignInterior.online, etc.)

3. Agenţii imobiliare

Tranzacţiile imobiliare se finalizează de obicei doar după întâlniri personale şi vizite pe website însă o companie imobiliară nu trebuie să ignore prezenţa sa online. Un website care prezintă istoricul companiei, listări de proprietăţi cu fotografii, videoclipuri în 360 de grade precum şi mărturii ale clienţilor vă pot spori legitimitatea şi reputaţia afacerii.

Un nume de domeniu care include numele companiei dvs. şi extensia de domeniu .online este o modalitate excelentă de a vă stabili poziţia online. Se poate utiliza cu orice nume de persoană fizică sau companie (exemple: AnunturiImobiliare.online sau ImobiliareBucuresti.online, etc.)

4. Agricultură

Internetul nu mai este limitat la zonele urbane. Fermierii din aproape toate ţările se bazează foarte mult pe Internet pentru a obţine informaţii utile cu privire la condiţiile meteo, noile metode de cultivare şi irigare, tehnologia agricolă, tendinţele pieţei şi produse noi.

Prin crearea unui website pe extensia .online, o companie agricolă poate crea o marcă online unică, care iese în evidenţă dar care încă rezonează cu activitatea sa offline. Aici vă veţi putea evidenţia activitatea, puteţi prezenta studii de caz, promova inovaţii tehnologice sau de produs. Poate fi de asemenea o sursă de informaţii pentru fermieri, persoane din domeniul alimentar sau domeniul organic.

CultivarePlante.online, agricultura.online, fermierul.online, NoutatiAgricole.online – sunt câteva de astfel de domenii pe care le puteţi înregistra în acest domeniu.

5. Publicitate

Marketingul și publicitatea reprezinta o industrie care a cunoscut o schimbare dramatică ca urmare a revoluției digitale. Pentru agențiile axate pe digital precum și cele care doresc să se extindă de la canalele tradiționale la cele digitale, extensia de domeniu .online oferă baza ideală pentru construirea unui brand memorabil.

.online vă oferă o oportunitate ușoară și relativ ieftină de a crea un site web nou care rezonează cu numele și reputația pe care ați creat-o deja în domeniul dvs.. În al doilea rând, oferă o mai mare credibilitate pasiunii și expertizei dvs. în toate lucrurile digitale prin simpla sa definiție.

Simplul nume al companiei dvs. împreună cu extensia .online poate fi numele perfect dacă activaţi în acest domeniu (exemplu: AgentiaOnix.online). Dacă cuvântul “online” se regăseşte deja în numele companiei dvs. (Reclame ABC Online), atunci puteţi scurta numele domeniului astfel: reclameABC.online

6. Industria muzicală

Muzica este un limbaj universal și nu există niciun motiv pentru care creațiile dvs. muzicale să nu depășească granițele. Indiferent dacă sunteți un muzician amator sau cineva care și-a câștigat deja faima la nivel local, ar trebui să luați în considerare să vă transpuneţi muzica „online” cu ajutorul extensiei de domeniu .online.

Puteţi utiliza websitul pentru a posta înregistrări, şedinţe de studio, pentru a oferi fanilor o privire asupra a ceea ce se întâmplă în spatele scenei, versiuni acustice, date ale turneului, şi multe altele. Puteţi utiliza nume de domenii precum LectiiPian.online (dacă sunteţi profesor) sau MagazinulDeMuzica.online, etc.

7. Sănătate

Datorită digitalizării asistența medicală este acum disponibilă la un click distanţă. Indiferent că vorbim de găsirea unor medici din zona dvs., de programări, de comanda medicamentelor online sau solicitarea de sfaturi și informații, orice tip de brand din domeniul sănătăţii beneficiază enorm de pe urma faptului că este online.

Extensia de domeniu .online vă poate ajuta să creaţi o prezenţă digitală care vă poate transforma într-o sursă de informaţii utilă şi fiabilă pentru pacienţi şi profesionişti deopotrivă. Exemple de nume de domenii: SanatateaTa.online, CautaUnDoctor.online, MedicInBucuresti.online, FarmaciaTa.online, etc.

8. Alimentaţie

O prezență online oferă o gamă largă de oportunități de branding și extindere pentru oricine din industria alimentară. Pentru restaurante de sine stătătoare, brutării, întreprinderi familiale, un website este platforma perfectă pentru a vă prezenta moștenirea și expertiza.

Pentru acele companii nou intrate în lumea digitală, extensia .online este o modalitate scurtă și directă de a vă fac cunoscut în mediul online. Mai mult, datorită faptului că tot mai mulţi oameni comandă mâncare online, fiecare unitate alimentară are nevoie de o prezență online puternică pentru a permite oamenilor să plaseze comenzi online și să le gestioneze eficient. De exemplu, MancaruriVegetariene.online sau ComandaMancare.online, sunt nume de domenii pe care le puteţi utiliza.

9. Frumuseţe

Indiferent dacă sunteți un blogger sau un brand bine consacrat, puteți face multe cu o extensie de domeniu versatilă precum .online. Puteţi crea nume de domeniu amuzante, captivante și creative, care cu siguranță, care vor face pasionații de frumusețe să facă click pe linkul site-ului dvs.

Brandurile consacrate pot utiliza extensia .online pentru un website sau un microsite pentru produse şi campanii noi. Dacă aţi lansat recent un produs revoluţionar puteţi crea o pagină de sine stătătoare care să includă produsul şi / sau numele de marcă urmate de .online. Puteţi crea nume de domenii pentru campanii şi cadouri utilizând .online sau pentru consultaţii online gratuite de machiaj (MachiajGratuit.online).

10. Sport

Canalele sportive pot utiliza extensia .online pentru a crea o prezență web diferită de cea care poate fi identificată cu numele lor cum ar fi allforsports.online. Această platformă online poate fi utilizată pentru afișarea scorurilor live, clipuri din turnee și recenzii ale experților.

Pasionații de sport și experții pot utiliza  extensia .online pentru a crea bloguri care postează conținut interesant în domeniul sportului, analize, predicții și evidențe sportive, de exemplu, topsport.online.

Cu o extensie de domeniu ușor disponibilă și versatilă, cum este .online, puteti crea noi mărci online remarcabile pentru dvs. având din start un imens potențial de creștere și popularitate.