Sala de sport vs sportul in aer liber

15 septembrie 2015

Nu mai este un secret pentru nimeni. Practicarea unui sport este un lucru sanatos, indiferent de mediul in care alegi sa o faci: intr-o sala de sport sau in aer liber. Daca serviciul tau presupune un mod de viata stresant si sedentar, este recomandat ca miscarea sa devina o prioritate in programul tau. Dar desi 89% dintre romani considera activitatile fizice importante, numai jumatate dintre acestia (46%) le si practica in timpul lor liber. In ceea ce-i priveste pe bucuresteni, 7 din 10 cred ca miscarea are un aport important asupra sanatatii lor. Editura Preda Publishing sustine practicarea sportului in toate formele sale, indiferent ca este vorba de salile de sport sau in aer liber. Beneficiile nu vor intarzia sa apara atat la nivel fizic, psihic, cat si social. Intrebarea care se pune, in acest sens, este urmatoarea: Ce e mai atractiv pentru romani: sportul indoor sau outdoor?

Studiile arata ca romanii isi incep saptamana in forta, mergand la sala cel mai des in ziua de luni. Sunt doua vesti privind numarul celor care practica constant acest sport. Vestea proasta este ca numai 4% dintre romani sunt inscrisi intr-un centru de fitness si 3% intr-un centru sportiv. Insa vestea buna este ca, anul trecut, numarul abonamentelor la cluburile sportive a crescut cu 12% fata de anul precedent. Ceea ce ne face sa speram ca sportul poate deveni in viitor un mod de viata pentru cei mai multi dintre noi. Dar atunci cand merg la sala, romanii nu glumesc. 4 din 10 persoane ard intre 300 si 500 de calorii la o sesiune, iar cei care merg de 3-4 ori pe saptamana lucreaza la aparate intre 40 si 60 de minute.

Exista sporturi la care romanii nu dau inapoi: cele in aer liber. 72% dintre romani merg pe jos sau cu bicicleta pentru a ajunge dintr-un loc in altul. Dintre acestia, 55% merg pe jos sau cu bicicleta zilnic. In ceea ce priveste locatiile in care cei mai multi romani prefera sa-si consume energia fizica acestea ar fi terenurile special amenajate, majoritatea fiind pasionati de sporturile de echipa (29%). De asemenea, si aparatele de fitness amplasate in parcuri par a fi extrem de utile si asta pentru ca 21% dintre romani practica sporturi in spatii publice.

Sportul este modalitatea perfecta prin care te poti elibera de stres si de oboseala. In plus, iti va imbunatati buna dispozitie, somnul, dar si increderea in tine. Iar acest lucru se va reflecta si in relatia cu cei cu care interactionezi.

Preda Publishing a realizat un infografic in care a adunat toate aceste date.

Preda Publishing este o editura unica pe piata romaneasca, dedicata in intregime sportului, in toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondata in 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promoveaza un stil de viata sanatos, bazat pe miscare, dieta echilibrata si respect pentru natura. In prezent, oferta Preda Publishing este structurata pe urmatoarele colectii:

iRun, colectie dedicata alergarii, fie ca este vorba de pista sau alergari montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike, colectie dedicata ciclismului
iTri, colectie dedicata triatlonului, sport ce capata din ce in ce mai multi adepti in Romania
iBall, colectie dedicata fotbalului si eroilor sai
iClimb, colectie dedicata alpinismului si iubitorilor muntelui
iLegend, colectie dedicata legendelor sportului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram