Premiera: adidas lanseaza gheata de fotbal fara șireturi

19 ianuarie 2016

Anul trecut, adidas a luat prin surpindere lumea fotbalului prin anunțul lansării ghetelor fără șireturi în 2016. Un model prototip de culoare neagră a fost promovat pe rețelele de socializare de unii din cei mai mari jucători de fotbal ai lumii.

Acum, mult așteptata gheată este pregătită să intre pe terenurile de fotbal și să facă legea.

ACE 16+ PURECONTROL, prima gheată performantă fără șireturi din lume, va fi folosită pe terenul de fotbal de jucători precum Mesut Ozil și Ivan Rakitic, începând din 23 ianuarie. Un număr limitat de ghete va fi disponibil publicului în magazinele flagship din Paris, Marseille, Londra, Barcelona și Manchester și în magazine partenere selectate.

Șireturile au fost înlocuite cu trei sisteme de stabilitate care fixează piciorul în gheată. Învelisul din TPU pe care se desfășoară cele trei dungi iconice securizează curbura tălpii și este susținută de o parte superioară țesută și de un sistem interior de închidere cu tehnologia techfit. Partea superioară a ghetei reprezintă evoluția tehnologiei adidas Primeknit, care îmbină împletituri premium strânse și largi de-a lungul ghetei pentru a obține un confort optim.

Senzația pe care o oferă gheata este aceea a unei mănuși, iar atunci când vorbim despre impactul cu mingea, acesta este extrem de ferm, deoarece jucătorul poate acum folosi o suprafață mai mare pentru a genera mai multă putere și acuratețe.

Mesut Ozil va fi unul din jucătorii care vor purta noile ghete. Informațiile provenite de la el au fost extrem de importante pentru dezvoltarea ghetelor. Jucătorul german a precizat:”În întreaga mea carieră am încercat să minimizez impactul șireturilor atunci când loveam sau controlam mingea. Le-am spus celor de la adidas în 2014 că în vestiare fac o serie de noduri la șireturi iar la final ascund capetele, astfel încat acestea să nu mai interfereze cu atingerea mingii. Când adidas mi-au prezentat ghetele fără șireturi, am realizat că produseseră gheata de vis. Abia aștept să le port pe teren”.

ACE 16+ PURECONTROL a fost supus unor teste riguroase la fiecare nivel, de la terenurile de iarbă din Suedia până la laboratoarele adidas, unde sunt folosite tehnologii de ultimă generație.

Sam Handy, vice președinte al departamentului de design din cadrul adidas, a precizat: ”ACE 16+ PURECONTROL va deveni, cu siguranță, una dintre cele mai emblematice ghete lansate de noi. Am înlăturat un element care era prezent în orice gheată de fotbal pe care adidas a lansat-o până acum - șireturile. Am obținut o gheată cu o formă extraordinară. Forma nu o face doar să arate incredibil de bine, dar oferă jucătorilor o suprafață de lovire fără precedent”.

Gheata dispune de asemenea de o fantă la nivelul călcâiului și o talpă reconcepută, gândită să reducă greutatea ghetei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram