ADIDAS ȘI PARLEY SĂRBĂTORESC ZIUA MONDIALĂ A OCEANELOR PRIN LANSAREA UNUI MODEL DE PANTOF EMBLEMATIC

13 iunie 2016

Pentru a sărbători Ziua Mondială a Oceanelor, adidas și Parley for Oceans au anunțat lansarea unui număr limitat de perechi emblematice de pantofi pentru alergare prezentate la conferința Parley de anul trecut „Oceane. Climat. Viața.”, găzduită de președintele Adunării Generale al Organizației Națiunilor Unite din New York.

Oamenii din întreaga lume au la dispoziție platforma Instagram până la sfârșitul lunii iulie 2016 pentru a participa la un concurs creativ și pentru a câștiga una dintre cele 50 de perechi disponibile.

Susținătorul mișcării, Zinedine Zidane a spus: „Acest parteneriat între adidas si Parley este plin de inspirație. Ceea ce reușesc adidas si Parley, prin transformarea deșeurilor într-un pantof funcțional, arată că, până și aceste materiale care dăunează planetei pot fi folosite pentru a crea ceva special”.

Partea superioară a pantofului este fabricată din Parley Ocean Plastic®, care este colectat din zonele de coastă din Maldive, precum și din plasele de pescuit aruncate ilegal la mare adâncime, recuperate de Sea Shepherd, partenerul Parley for the Oceans. Pantoful a fost creat cu metoda adidas cea mai avansată: tehnologia adidas Tailored Fibre, o tehnică de fabricație revoluționară, care permite ca designul unic de încălțăminte să fie adaptat la nevoile individuale ale oricărui atlet.

Din 8 iunie, chiar de Ziua Mondială a Oceanelor, participanții vor putea câștiga o pereche de Parley luând parte la un concurs pe Instagram. Doritorii trebuie să creeze un video și să arate modul în care se angajează să evite produsele de unică folosință din plastic și să sprijine programul Parley ’s Ocean Plastic. Competiția se va încheia la data de 31 iulie 2016. Regulamentul concursului, precum și țările în care competiția se va desfășura vor fi dezvăluite pe rețelele sociale Parley și adidas.

„Acest pantof pentru alergare adidas x Parley este deja emblematic”, a declarat Eric Liedtke, membru al Consiliului Executiv adidas Group, responsabil pentru Global Brands. „Este un pantof pentru cei care schimbă jocul. Abia așteptăm să auzim poveștile celor care se mobilizează, sugerează soluții creative, iau măsuri și doresc să ni se alăture în călătoria noastră pentru a avea oceane curate”.

Cu scopul de a dezvolta și sprijini noile tehnologii de reciclare a resturilor de plastic din ocean, de-a lungul ultimilor ani adidas și Parley au lucrat la transformarea plasticului din ocean în fire tehnice care pot fi utilizate pentru produsele de performanță. Acest pantof este primul dintr-o serie de produse pe care adidas le poate produce folosind Parley Ocean Plastic®.

„Atât de multă muncă se află în spatele scenei de când am lansat parteneriatul cu adidas. Creăm noi standarde, noi materiale și tehnologii, care sunt atât de diferite față de cele folosite până acum în industria bunurilor sportive”, spune Cyrill GUTSCH, Fondatorul Parley for the Oceans. „Este o provocare continuă, dar am realizat primul pas. Acum putem înlocui produsele din plastic nou cu cel reciclat din resturile marine: Parley Ocean Plastic®. Putem crea încălțăminte și articole de îmbrăcăminte produse cu acesta și suntem pregătiți să le aducem la un nivel înalt”.

În a doua jumătate a anului 2016, una dintre francizele de top de încălțăminte adidas se va reuni cu Parley Ocean Plastic® - primul produs de încălțăminte comercială adus de adidas și Parley for Oceans.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram