„Ziua Z: Filmele pierdute” – in exclusivitate pe HISTORY®

24 noiembrie 2014

HISTORY®, canalul factual numarul 1 din Romania¹, va prezenta o noua perspectiva asupra uneia dintre cele mai importante operatiuni militare din Al Doilea Razboi Mondial, in „Ziua Z: Filmele pierdute”. Episoadele vor fi transmise in fiecare sambata, incepand cu 6 decembrie, la ora 21:00.
Folosind filmari color nou-descoperite, acest documentar prezinta o cronica a celui mai mare atac amfibiu din istorie. Miscarea militara a inclus 5.000 de vase Aliate care au adus 160.000 de soldati pe o fasie de plaja de 80 de km din Normandia. Se estimeaza ca 10.000 de soldati au murit atunci, majoritatea in primele zile de la debarcare.
„Ziua Z: Filmele pierdute” va prezenta aceasta saptamana cruciala prin marturii ale soldatilor din ambele tabere, concentrandu-se asupra a trei unitati din armata americana si cea germana. Prin aceasta relatare se demonstreaza ca victoria Aliatilor nu a fost obtinuta intr-o singura zi sangeroasa, precum crede multa lume. De fapt, au fost nevoie de saptamani de lupta acerba, pana cand Aliatii au reusit sa puna piciorul in siguranta pe pamantul inamicului. In final, numarul final de decese a depasit cu mult numarul celor ucisi in Normandia.
“Ziua Z” ramane una dintre cele mai importante puncte de cotitura din Cel De-al Doilea Razboi Mondial, pe care putini au cunoscut-o in detaliu, pana acum.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram