Utile: 8 sfaturi pentru a slabi sanatos

18 ianuarie 2017
Autor:
Maria

Slabirea este de foarte multe ori un proces care necesita mai multa psihologie decat munca propriu-zisa. Trebuie sa intelegem cum functioneaza organismul nostru, ce trebuie sa faceti pentru a slabi sanatos, ce trebuie sa evitam pentru a nu ne imbolnavi pe parcursul curelor de slabire si foarte important (desi ignorata de majoritatea persoanelor), atitudinea pe care trebuie sa o avem in timpul curelor de slabire.

Astazi, cu ajutorul fetelor de la slabesteusor.info vom discuta despre 8 lucruri banale pe care le facem in fiecare zi, insa cu un efort minim le putem indrepta in asa fel incat sa "lucreze" in avantajul dietei noastre.

Respira adanc atunci cand iti este pofta

Pare evident deoarece pana la urma, trebuie sa respiri si faci asta tot timpul, nu-i asa?

Totusi putini dintre noi respira corect si constient. Gandeste-te la ultima data cand ai tras mult aer in plamani, l-ai tinut acolo si apoi i-ai dat usor drumul afara? Respiratia adanca te poate salva in momentele in care te simti stresat, iti oxigeneaza creierul si tesuturile si te ajuta sa reduci secretia de hormoni ai stresului. Fa asta in fiecare zi, sau chiar mai bine decat atat, combina momentele in care respiri adanc cu plimbari linistite care te distanteaza de stresul zilnic. Nici nu trebuie sa mergi mult, doar cateva minute, sa respiri adanc si rezultatele vor incepe sa se vada si in starea ta de relaxare, dar si cand vine vorba despre corpul tau.

Nu pleca flamand la o petrecere sau la un eveniment special

Nu este indicat sa ajungi “mort de foame” la o masa mare, eveniment sau petrecere. Un studiu arata ca vei fi de 2.5 ori mai tentat sa incepi prin a manca saleuri, mancaruri prajite sau cu multa branza daca nu ai mancat acasa. In plus, exista cu 47 % mai multe sanse sa consumi multe calorii inainte de a trece la mancaruri mai sanatoase. Nu trebuie sa mananci mult acasa, doar o gustare usora pentru a nu ajunge acolo foarte flamand.

Incearca ceva nou si foloseste betisoarele

Alegerea betisoarelor necesita un pic mai multa atentie cand ridici mancarea din farfurie. Portiile sunt mai mici si vei manca mai greu, pentru ca va trebui sa fii atent la fiecare bucata pe care o ridici pentru ca ea sa nu cada la loc in farfurie. Asta poate ca iti va aduce aminte sa nu te grabesti, sa savurezi alimentele si sa mesteci mai lent, dar si ca te simti satul mai rapid decat atunci cand nu mananci atat de incet.

Poarta haine care sa ti se potriveasca

Hainele foarte elastice sunt adversarul numarul unu al unei persoane care tine dieta. Atunci cand porti haine care ti se potrivesc si care te fac sa te simti bine, vei primi niste semnale mai clare ca sa te antentioneze daca exagerezi cu mancarea. Asa vei putea sa stai concentrat la scopurile tale si nu vei manca niciodata prea mult.

Vorbeste “sanatos”

In loc sa folosesti cuvinte precum “gras”, spune “in forma”, schimba “nu pot” in “pot”, “slab” in “puternic”, “nesanatos” in “sanatos”. Iti va lua ceva timp si este nevoie de exercitii, dar pana la urma vei reusi sa iti schimbi modul de gandire si te vei concentra doar pe dieta si sanatate.

Un sondaj in care au fost intrebate peste 1000 de femei a aratat ca 9 din 10 femei care au o atitudine pozitiva in legatura cu managementul greutatii corporale fie si-au mentinut greutatea fie au slabit in ultimul an. In schimb, doar 50 % din cele cu atitudine negativa au reusit asta. Si pentru a sustine si mai mult afirmatiile, cele pozitive au sanse de 8 ori mai mici sa ia in greutate.

Nu uita niciodata de micul dejun

Un studiu publicat in jurnalul Britanic de Nutritie a urmarit dieta a 900 de adulti si a descoperit ca atunci cand oamenii mananca mai multe grasimi, proteine si carbohidrati dimineata, ei erau mai satisfacuti si au consumat mai putina mancare pe parcursul zile in comparatie cu cei care nu faceau asta.

Din pacate, din ce in ce mai multe persoane incep ziua pe stomacul gol. In urma unui sondaj, chiar si atunci cand oamenii mananca dimineata, ei o fac doar la o treime din cat ar trebui. Daca simti o foame foarte mare inainte de pranz, probabil ca nu mananci destul dimineata. Ar trebui sa tintesti catre cel putin 250 de calorii si multe proteine ca sa te tina satul mai mult timp.

Mananca felul preferat de mancare in cel putin 10 minute

Incearca o strategie pentru a reduce permanent pofta: Fa o portie din felul tau preferat de mancare, miroase-l, uita-te la el si gandeste-te la el. Ia o bucata mica. Mesteca incet si savureaza aceasta inghititura. Apoi pune-ti intrebarea daca mai vrei o bucata. Daca da, pe aceasta mestec-o de 20 de ori. Continua acest exercitiu pana cand termeni farfuria (asta ar trebui sa iti ia in jur de 10 minute). Atunci cand nu te grabesti si te gandesti la ce gust are mancarea, vei fi mai satisfacut cu ea. Multi oameni isi dau asa seama ca nu le place chiar atat de mult si se opresc mai usor daca sunt satisfacuti.

Dormi mai mult

Obisnuieste-te sa te culci mai devreme si vei slabi chiar si intr-o saptamana. O cercetare recenta care apartine Universitatii din Pennsylvania spune ca si un numar mic de nopti nedormite te poate face sa pui cateva grame. Oamenii de stiinta au rugat participantii sa doarma 10 ore pe noapte timp de 2 zile, urmate de cinci nopti cu somn putin si 4 nopti de refacere. Dupa 11 zile, cei care nu au dormit au luat in greutate 1.3 kilograme, mai mult decat cei odihniti.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram