Tildrakizumab Sun Pharma are potentialul de a deveni un nou tratament pentru pacientii cu psoriazis in placi moderat spre sever

10 octombrie 2016

Psoriazisul este o boala cronica autoimuna care afecteaza pielea, numarul de pacienti la nivel global fiind de aproximativ 125 milioane. Psoriazisul este o boala necontagioasa care determina cresterea rapida si exagerata a celulelor pielii, avand ca rezultat aparitia unor placi tegumentare ingrosate. Cea mai comuna forma de psoriazis, psoriazisul in placi, se manifesta prin aparitia unor portiuni de piele ingrosata, rosie, acoperita cu solzi de culoare alba care pot provoca mancarimi si dureri, pielea devenind uscata, crapata si sangerand cu usurinta. In ciuda optiunilor de tratament existente, multe persoane cu psoriazis in placi continua sa sufere din cauza persistentei simptomelor acestei boli cronice, care le afecteaza calitatea vietii.

Tildrakizumab este un anticorp monoclonal umanizat, investigational, conceput pentru a bloca selectiv citokina IL-23, responsabila de procesul inflamator in psoriazis. Avand o tinta atat de precisa, tildrakizumab are potentialul de a contribui la controlul celulelor patogene, avand un impact limitat asupra restului sistemului imunitar.

“Pentru pacientii cu psoriazis boala este cea mai importanta, iar ei se lupta zilnic cu efectele deseori debilitante ale acestei boli cronice. In studiile noastre, am observat ca efectele selective ale Tildrakizumab au imbunatatit semnificativ remisiunea cutanata, oferind o optiune terapeutica potentiala pentru multi pacienti, cu administrare trimestriala”, a declarat Dr. Kristian Reich, Profesor de Dermatologie la Universitatea Georg-August din Gottingen si specialist in boli inflamatorii la Dermatologikum Hamburg, Germania.

Studiile clinice cu Tildrakizumab au inclus peste 1800 de pacienti, in peste 200 de centre de cercetare din intreaga lume. Astfel, 77% dintre pacienti au obtinut 75% remisiune cutanata, dupa 28 de saptamani de tratament cu trei injectii in doza de 100 mg Tildrakizumab. Mai mult, rezultatele au aratat ca un numar mai mare de pacienti care au primit Tildrakizumab au obtinut rezultate mult mai bune comparativ cu placebo si etanercept.

“Suntem incantati ca aceste rezultate de faza 3 ale Tildrakizumab confirma inca o data rolul central al IL-23, citokina reglatoare cheie si tinta a tratamentului in psoriazis. Tildrakizumab are potentialul de a deveni un nou tratament care ajuta pacientii cu psoriazis moderat spre sever”, a spus Jesper Jensen, Executive Vice President, Biologics and Dermatology, Sun Pharma. “La Sun Dermatology, vrem sa facem o diferenta si cautam mereu sa oferim solutii prin produsele noastre, facandu-le accesibile si disponibile pentru pacienti si profesionisti din domeniul sanatatii”, a mai adaugat Jesper Jensen, Executive Vice President, Biologics and Dermatology, Sun Pharma.

Profilul de siguranta general al Tildrakizumab, in ambele studii de faza 3, a fost similar cu datele observate in studiile anterioare. Incidentele infectiilor severe, tumorilor maligne si evenimentelor cardiovasculare majore au fost scazute si similare in toate grupele de tratament (1-3%). Rezultatele urmatoarelor studii de faza 3 vor fi prezentate in cadrul evenimentelor stiintifice viitoare.

In 2014, subsidiara Sun Pharmaceutical Industries Ltd. a obtinut licenta pentru Tildrakizumab de la Merck, cunoscut sub numele de MSD in afara Statelor Unite ale Americii si Canada. Utilizand fonduri ale subsidiarei Sun Pharma, Merck este responsabila de finalizarea studiilor clinice de faza 3 destinate pacientilor cu psoriazis in placi, de la forma moderata pana la cea severa, si, dupa caz, de depunerea documentelor in vederea obtinerii autorizatiei specifice din partea Administratiei Americane a Alimentelor si Medicamentelor (FDA). Merck este, de asemenea, responsabila de fabricarea produselor finite pentru a sprijini lansarea initiala a produsului, realizata de Sun Pharma.

In iulie 2016, Sun Pharma a anuntat incheierea unui acord strategic de licentiere cu Almirall S.A. (Spania) pentru dezvoltarea si comercializarea Tildrakizumab in Europa. In conformitate cu termenii acordului de licenta, Almirall poate conduce studii clinice la nivel european si poate participa in studii clinice la nivel global pentru indicatia psoriazis. Acordul dintre Sun Pharma si Almirall ramane sub incidenta acordului de licenta exclusiva intre Sun Pharma si Merck.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram