Sfaturi utile pentru curatarea mochetei

9 mai 2016
Autor:
Content SEO

Daca ai o mocheta in casa, poti spune ca ai o responsabiilitate. Pentru a o mentine curata si cat se poate de sanatoasa pentru mediul in care te bucuri de ea, trebuie sa o cureti destul de des. In locurile foarte circulate, cum ar fi sediile de firme, mocheta trebuie sa dispuna de o aspirare zilnica si de o spalare lunara. In locurile mai putin circulate, aspirarea trebuie sa se faca de doua ori pe saptamana iar spalarea o data la 3 luni. Daca in ceea ce priveste aspirarea, nu este chiar la indemana sa angajezi o firma de curatare mocheta , in ceea ce priveste spalarea este bine sa optezi pentru o astfel de solutie. Motivele sunt cat se poate de simple:

  • Obtii o eficienta foarte mare;
  • Economisesti timp;
  • Elimini o activitate care este posibil sa nu iti placa atat de mult.

Pentru a pastra mocheta intr-o stare cat mai buna, cu un aspect estetic deosebit, intre spalari trebuie sa o intretii foarte bine. Iata, asadar, cateva detalii care te vor ajuta sa iti intretii acest accesoriu atat de important din casa.

Aspira cu mare atentie!

Aspirarea trebuie sa se faca cu foarte mare atentie. Este bine sa folosesti un aspirator automat, cu perie si sa il folosesti de mai multe ori in acelasi loc. in felul  acesta tot praful si toata mizeria vor fi absorbite. Asigura-te, inainte de fiecare aspirare ca sacul are suficient loc pentru praful absorbit. Daca vrei sa omori toti microbii, niste boabe de naftalina puse in sac reprezinta o solutie cat se poate de eficienta.

Nu umbla cu picioarele goale pe mocheta!

Desi pare destul de confortabil, acest lucru poate sa lase urme de grasime care pot distruge mocheta in timp. Opteaza pentru sosete sau chiar pentru niste papuci de casa, care sa protejeze atat mocheta, cat si picioarele.

Ai grija mare la detergentii folositi

Atunci cand speli mocheta, fie ca alegi sa o speli in regim propriu sau sa angajezi o firma de curatenie, este bine sa ai foarte mare grija la detergentii pe care ii folosesti. Acestia trebuie sa fie testati, initial, intr-o zona ceva mai ascunsa pentru a te asigura ca mocheta nu reactioneaza ciudat la compozitie. Este bine sa te informezi si sa achizitionezi detergenti profesionali, care sa asigure o curatare profunda si sa indeparteze in totalitate microbii.

Trucuri interesante pentru curatarea mochetei

Iata si o serie de trucuri, cat se poate de interesante, care iti transforma mocheta intr-un element extraordinar:

  • Daca exista zone turtite, solutia prin care le poti aduce la pozitia initiala este sa suspenzi un fier de calcat cu aburi deasupra acestor suprafete. Atata vreme cat fierul de calcat nu atinge covorul, suprafata isi va reveni ca prin minune.
  • Acolo unde piesele de mobilier au lasat urme, este suficient sa topesti un cub de gheata. Acesta va permite ridicarea fibrelor.
  • Daca faci curatenie, sterge praful inainte de a aspira covorul. In felul acesta toate particulele de praf vor fi absorbite iar curatenia va fi mult mai eficienta.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram