Sfaturi utile pentru cei care poarta aparat dentar

30 iunie 2016
Autor:
Content SEO

Aparatul dentar este o solutie excelenta pentru obtinerea unui zambet de revista. Indiferent ca este vorba despre unul metalic, ceramic ori de safir, aparatul dentar poate sa indrepte dintii si poate sa creasca increderea in propria persoana.

Purtarea aparatului insa, implica o serie de reguli ce trebuie sa fie respectate intr-u totul.

Reguli alimentare

Odata ce ti-ai pus aparat dentar nu mai poti sa mananci orice. In primele zile, pana cand te acomodezi cu noul musafir din cavitatea bucala este bine sa consumi doar alimente moi, semi lichide. Incearca sa tai bucatele cat mai mici si mesteca usor, cu atentie sporita.

Pe tot parcursul tratamentului trebuie sa eviti alimentele lipicioase, cum ar fi caramelele, trebuie sa limitezi portia de dulciuri si sa eviti sucurile acidulate. De asemenea, sunt de evitat alimentele foarte tari, cum ar fi nucile, migdale sau tot ceea ce este crocant.

Igiena

Posesorii unui aparat dentar trebuie sa respecte mai multe reguli de igiena, extrem de importante. Timpul petrecut in baie va creste si grija cu care te periezi va creste si ea. Incearca sa ai un periaj de minim 3 minute, cu o frecventa de 3 ori pe zi. Cele mai bune periute de dinti sunt cele ortodontice, cu peri moi, care sa protejeze gingiile si dantura.

Periajul trebuie sa se faca intr-un mod bland, in asa fel incat sa nu duca la desprinderea aparatului.

Chiar si pasta de dinti conteaza, fiind indicata o solutie cu fluor, pentru reducerea riscului de aparitie a cariilor.

Ata dentara iti va deveni un prieten de nadejde, in conditiile in care ajuta la indepartarea resturilor alimentare ce se prind intre dinti si bracketi.

Vizita la medic

Daca ai aparat dentar va trebui sa mergi la medicul ortodont o data pe luna. Din acest motiv, este bine sa te orientezi spre un ortodont cu cabinet apropiat de locuinta sau de locul tau de munca. Daca esti din Bucuresti, nu te multumi sa alegi un aparat dentar Bucuresti, ci incearca sa cauti ceva in cartierul tau. Cu siguranta vei gasi o multime de medici buni aproape de tine, care sa iti asigure dinti frumosi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram