Premiera în România: primul pacient tratat prin tehnica Mitraclip procedura medicala minim invaziva destinata insuficienței mitrale

8 iunie 2015

„Pacientul s-a prezentat la Centrele Ares în urmă cu o lună, diagnosticat cu insuficiență cardiacă severă și regurgitare mitrală severă, cu indicație clară pentru procedura de Mitraclip. După o evaluare corectă, am programat procedura menționată. Am efectuat procedura sub anestezie generală, cu durata de mai puțin de două ore și la sfârșitul procedurii am constatat reducerea insuficienței mitrale de la grad sever, la grad ușor. Pacientul se simte foarte bine, este treaz și va fi externat în 48 de ore. Întreaga intervenție a fost un real succes.”, a declarat Vlasios Ninios, medic primar cardiolog la Centrele de Excelenta ARES.
Insuficiența mitrală se manifestă prin respirație grea (dispnee severă), oboseală (fatigabilitate), cauzate de boala valvei mitrale.
Procedura Mitraclip se efectuează în laboratorul de angiografie și, de obicei, se practică sub anestezie generală, sub control radiologic și ecografic (ETE). Prin această tehnică, nu mai este necesară deschiderea pieptului, ci, printr-o incizie de doar 8 MM în vena femurală, se introduce sistemul Mitraclip și anume, un cateter ghid și un sistem care conține clipul cu două "brațe", fiecare cu o porțiune centrală (“gripper”) care facilitează unirea celor două foițe ale valvei.
Prin această procedură se îmbunătățește considerabil funcția cardiacă, îmbunătățește calitatea vieții și prelungește astfel viața pacientului. Timpul de refacere postoperatoriu este mult mai mic decât în cazul unei operații chirurgicale, constând în două zile de internare, după externare, pacientul reluandu-și activitatea zilnică fără nicio restricție.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Centrele ARES
Încă din anul 2010, prin deschiderea primului Centru de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intevențională București, ARES s-a remarcat pe piața serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil și a unei alternative în ceea ce înseamnă medicina tradițională, asigurând tratamente minim invazive în locul tratamentelor clasice. Formată din doctori renumiți, cu o înaltă calificare medicală, dobandită atât în România, cât și în străinătate, echipa medicală ARES colaborează cu cadre medicale prestigioase din țară și din afară, ce garantează calitatea actului medical.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram