In ce forma consuma romanii fructe si legume?

7 septembrie 2015

Aproape jumatate dintre romani (47%) confirma ca cel mai bun mod prin care isi suplimenteaza cu vitamine dieta zilnica este consumul de legume proaspete. Si in ceea ce priveste fructele, marea majoritate prefera sa le consume in stare naturala – 94% dintre romani .

O dieta adecvata ar trebui sa contina cel putin 400 grame de fructe si legume, de preferat in forme diferite, consumate in cel putin 5 portii . Chiar daca romanii prefera cel mai mult fructele si legumele proaspete, ei le consuma mult prea rar. Doar 12% dintre romani consuma cele 5 portii zilnice recomandate de fructe si doar 6% consuma legume . Principalul motiv este lipsa timpului – atat pentru achizitionarea produselor, cat si pentru prepararea lor. Totusi, puteti gasi solutii istete intotdeauna. “Datorita unei importante cantitati de micronutrienti bioactivi, consumul regulat de fructe si legume are capacitatea de a ne proteja de o serie de afectiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare sau diferite tipuri de cancer. Cantitatea minima necesara in dieta noastra zilnica este de 400 de grame.” – afirma nutritionistul Serban Damian.

In acest sens, o modalitate de a suplimenta dieta cu fructe si legume este consumul de sucuri 100% si mousse-uri. Acestea sunt ambalate in pachete convenabile, astfel incat sa le puteti poti lua cu voi oriunde, fiind alegerea perfecta pentru un picnic sau o excursie cu bicicleta. Pot fi considerate fie o gustare, fie o masa de sine-statatoare, cand simtiti brusc ca vi se face foame. Un pahar de suc de portocale la micul-dejun va va aduce energie pentru intreaga dimineata, in timp ce sucul de rosii este alegerea perfecta pentru o gustare sanatoasa si usoara. Un pahar de suc de rosii (200 ml) contine 500 mg de potasiu, foarte util muschilor, sistemului nervos si mentinerii tensiunii arteriale adecvate . La randul sau, mousse-ul pe baza de piure de morcov contine betacaroten si provitamina A, necesare vara, in timpul expunerii la soare, pentru ca asigura cresterea si reinnoirea celulelor deteriorate ale pielii. Mousse-ul poate fi considerat, de asemenea, o completare a unui pranz sanatos.

Romanii inca nu realizeaza ca sucurile 100% si mousse-urile sunt produse naturale, facute 100% din fructe si legume, fara conservanti si coloranti. In plus, sucurile 100% de fructe, de legume sau de fructe si legume nu sunt indulcite. Tocmai din acest motiv, ele sunt optiunea ideala pentru cei care vor sa aiba o dieta sanatoasa si echilibrata. Un pahar de suc 100% sau de mousse poate inlocui cu succes una din cele cinci portii de fructe si legume. “Un pahar de suc 100% de fructe sau un mousse poate inlocui cu succes una din cele cinci portii de fructe sau legume, pastrand aceeasi cantitate de nutrienti. Reprezinta un inlocuitor avantajos mai ales pentru cei care nu au prea mult timp la dispozitie, pentru copii sau varstnici.” – informeaza nutritionistul.

###

Campania “Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete” este finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de KUPS.

Mai multe informatii despre campanie sunt disponibile pe www[.]sucsimousse[.]eu si pe pagina de Facebook Traieste SMART.

Pentru mai multe informatii despre vitaminele istete, inclusiv trucuri despre cum sa va convingeti copiii sa consume fructe si legume, vizitati www[.]sucsimousse[.]eu si pagina de Facebook Traieste SMART.

Uniunea Nationala a Producatorilor de Suc (Asociatia KUPS) este o organizatie industriala ce asociaza producatorii de suc si alte entitati care coopereaza in mod direct cu industria producatoare de suc. Inca din 1993, Uniunea reprezinta industria in initiativele nationale si ale Uniunii Europene, cooperand cu institutii stiintifice, laboratoare, precum si cu organizatii nationale si internationale ale industriei. De asemenea, Asociatia KUPS functioneaza in beneficiul consumatorilor prin intermediul sistemului sau de control voluntar, pentru a asigura sucuri de inalta calitate.
In plus, in cadrul operatiunilor sale, KUPS urmareste o serie de activitati de promovare si de educare, sustinand obiceiurile alimentare sanatoase, inclusiv ideea de 5 portii de legume si fructe pe zi, o portie putand fi inlocuita cu un pahar de suc.

Pentru mai multe informatii despre KUPS, vizitati www[.]kups[.]org[.]pl.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram