Elemente esentiale pe care trebuie sa le stii despre saltea

14 iunie 2017
Autor:
Content SEO

Daca vrei sa te bucuri de o viata sanatoasa si sa te trezesti in fiecare dimineata cu zambetul pe buze, salteaua pe care dormi trebuie sa beneficieze de toata atentia de care poti da dovada. Aceasta este cea care iti ofera sustinere 8 ore pe noapte, asadar, trebuie sa fie perfecta. Nu putem dezbate tot ceea ce tine de calitatea saltelelor, insa iti putem oferi cateva informatii utile care te pot ajuta sa te bucuri de un somn excelent, pe termen lung.

Schimba salteaua o data la 10 ani

Multi producatori recomanda sa schimbi salteaua mai des, mai exact o data la 7 ani. Daca depasesti acesti 7 ani nu este nicio problema, insa apar probleme grave daca depasesti 10 ani. Chiar daca ai o saltea de buna calitate, in care ai investit multi bani, aceasta acumuleaza praf, acarieni, piele moarta si transpiratie de-a lungul timpului, elemente care pot fi extrem de daunatoare pentru sanatate.

De asemenea, fiind supusa la presiune din partea corpului tau, salteaua tinde sa se deformeze si sa dezvolte gropi sau probleme de acest fel. Este adevarat ca poate sa fie ingrijita, insa 10 ani sunt mai mult decat suficienti pentru perioada de viata a unui astfel de produs.

Ai grija cand transporti salteaua

Exista cateva informatii pe care trebuie sa le cunosti despre transportul saltelelor. O regula comuna este aceea de a nu indoi salteaua. Este cat se poate de valabila, insa numai in cazul saltelelor cu arcuri, deoarece acestea pot fi deformate si pot capata o uzura iremediabila. Saltelele din latex sau din spuma poliuretanica pot sa fie pliate, insa cu mare grija.

Ai grija la acarieni!

Acarienii sunt acei paraziti invizibili care se dezvolta in salteaua ta si carora trebuie sa le acorzi o deosebita atentie, pana nu este prea tarziu. Multi oameni considera ca daca nu vad aceste fiinte minuscule, nu exista. Totusi, acesti paraziti se dezvolta in orice loc intunecat si umed, cum ar fi mochetele si saltelele neaerisite. Hrana lor consta in piele moarte rezultata din descuamarea epidermei umane si atata vreme cat au un mediu perfect in care sa locuiasca ( salteaua neingrijita), pot sa se dezvolte la nesfarsit.

Pentru a lupta impotriva acarienilor este bine sa aspiri cat mai des praful de pe saltea, sa pastrezi curatenia in dormitor si sa verifici umiditatea din atmosfera. Folosirea unei protectii pentru saltea poate sa fie si ea mai mult decat utila.

Multe alte informatii despre salteaua de pat pe care dormi poti citi si aici. Articolul pune accent in special pe gradul de duritate al saltelei si importanta acestuia pentru un somn linistit.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram