Cum pot preveni mousse urile si sucurile 100 obezitatea infantila?

23 octombrie 2015

53,5% dintre mamele din Romania confirma faptul ca familiile lor nu consuma suficiente fructe si legume pe parcursul unei zile . Dieta zilnica fara fructe si legume este principala cauza a obezitatii. Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 42 de milioane de copii cu varste sub 5 ani sunt supraponderali sau obezi . In Romania, 40% dintre copii au probleme cu greutatea, in timp ce obezitatea este considerata un factor de risc pentru 3 din 4 boli.

Pe langa obiceiurile alimentare nesanatoase si activitatea fizica scazuta, una din cele mai comune cauze ale obezitatii este consumul redus de fructe si legume de catre copii. Fructele si legumele sunt o sursa de vitamine si minerale care contribuie la reglarea functiilor organismului, motiv pentru care fiecare masa ar trebui sa contina fructe si legume in diferite forme, inclusiv sucuri 100% si mousse-uri. Aceste produse sunt elemente importante ale unei diete echilibrate, fie ca sunt incluse la masa, fie ca sunt consumate drept gustari pe parcursul zilei.

Copiii care mananca mese bine echilibrate sunt mai energici si mai fericiti. Sucurile 100% si mousse-urile care contin vitamine istete pot fi completari convenabile pentru un mic dejun sau o masa de pranz pentru un copil. Cand alegem sucuri si mousse-uri 100%, putem fi siguri ca nu contin aditivi artificiali, zahar, sirop sau alti indulcitori, conservanti, coloranti sau ingrediente care imbunatatesc aroma, culoarea sau consistenta. De exemplu, mousse-urile pot fi consumate mai usor decat fructele sau legumele intregi: sunt ambalate intr-un pachet smart care poate fi luat de fiecare copil peste tot (in parc, la scoala sau in excursii), cantitatea este ideala pentru o portie de vitamine si sunt pe deplin produse naturale. De aceea, mousse-urile si sucurile 100% reprezinta alternativa perfecta pentru gustarile nesanatoase.

Familia este principalul model si o sursa de informatie pentru fiecare copil, mai ales in dezvoltarea obiceiurilor alimentare corespunzatoare. Daca parintii incurajeaza copiii si le ofera un exemplu bun, cei mici au mai multe sanse sa consume gustari sanatoase care ii va proteja de obezitate.

Campania Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete este finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de KUPS.
Uniunea Nationala a Producatorilor de Suc (Asociatia KUPS) este o organizatie industriala ce asociaza producatorii de suc si alte entitati care coopereaza in mod direct cu industria producatoare de suc. Inca din 1993, Uniunea reprezinta industria in initiativele nationale si ale Uniunii Europene, cooperand cu institutii stiintifice, laboratoare, precum si cu organizatii nationale si internationale ale industriei. De asemenea, Asociatia KUPS functioneaza in beneficiul consumatorilor prin intermediul sistemului sau de control voluntar, pentru a asigura sucuri de inalta calitate. In plus, in cadrul operatiunilor sale, KUPS urmareste o serie de activitati de promovare si de educare, sustinand obiceiurile alimentare sanatoase, inclusiv ideea de 5 portii de legume si fructe pe zi, o portie putand fi inlocuita cu un pahar de suc.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram