Berea un posibil aliat pentru a reintra în forma dupa sport

8 iunie 2015

Berea, o posibilă variantă de rehidratare după efort fizic
Consumată cu responsabilitate, berea reprezintă una dintre cele mai bune soluții de rehidratare după orele petrecute la sală sau pe terenul de sport. Cu un conținut de peste 90% apă, bogată în substanțe nutritive precum vitamina B, fibre, minerale (dioxid de siliciu, potasiu, siliciu și magneziu), această băutură-aliment reușește să compenseze pierderile hidrice cauzate de exerciții fizice.
”Prin transpirația produsă în timpul exercițiului fizic, corpul nostru elimină nu doar o cantitate importantă de lichide, dar și substanțe nutritive importante. Hidratarea corectă devine astfel obligatorie, prin adăugarea, în completarea consumului de apă, și a băuturilor cu aport de substanțe nutritive. O băutură care în mod surprinzător poate îndeplini aceste cerințe este berea, cu sau fără alcool. Pe lângă efectul său răcoritor și îndepărtarea senzației de sete, berea conține numeroase substanțe nutritive ce ajută organismul să-și recapete tonusul inițial”, a declarat Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Hameiul poate relaxa mușchii
Studii recente au dezvăluit că hameiul are anumite proprietăți, inclusiv de ameliorare a durerii, antispastice și antiinflamatorii. Datorită hameiului din compoziţia berii, rezultatele cercetărilor demonstrează faptul că această băutură constituie un bun remediu de calmare și de relaxare a mușchilor după un efort fizic susținut. În plus, hameiul poate ajuta și împotriva retenției de apă, ceea ce o face un aliat perfect în îmbunătățirea rezultatele activității fizice.
Berea poate menține oasele sănătoase
Pentru ca un organism sănătos să fie capabil să reziste la activități fizice intense este nevoie de oase puternice. Conținutul de siliciu din bere poate avea un efect pozitiv benefic asupra densităţii minerale osoase la bărbaţii în vârstă şi la femeile aflate la menopauză. În funcție de tipul de bere, cantitatea de siliciu poate varia însă de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Așadar, berile care au concentrații mari de malț și de hamei, cum sunt cele de tip lager, sunt cele mai bogate în siliciu.
Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.
Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.
Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram