Remedii pentru mahmureala dupa seara de Revelion

16 ianuarie 2017

Borsul - „medicamentul” moldovenilor contra mahmurelii
Noaptea dintre ani fara sampanie este ca o petrecere fara muzica. Care ar mai fi farmecul? Si cum sampania este doar introducerea in atmosfera energica a noptii dintre ani, este bine sa stii ce poti face a doua zi pentru a combate inevitabila stare de mahmureala. O ciorba la care vei adauga Vegeta Bors cu Legume va face minuni starii tale lipsite de vlaga. Pe langa faptul ca vei avea nevoie sa mananci, dar sa te si hidratezi, gustul acrisor al ciorbei dat de Vegeta Bors cu Legume te va scapa de greata, ameteala si de durerile de cap.

Efectele mahmurelii in organism
Alcoolul are rol diuretic, fapt care duce la elimarea fluidelor din organism. Odata cu acestea, se pierd, insa, si saruri esentiale cum ar fi potasiul si magneziul. In acelasi timp, nivelul zaharului din sange este perturbat, iar toxinele rezultate in urma consumului de alcool pot ramane in organism chiar si o jumatate de zi dupa ce s-a incetat consumul de alcool. Toate aceste procese duc la instalarea starii de mahmureala. Aceasta se manifesta sub forma de dureri de cap, greata, ameteli, sensibilitate la lumina si sunet, dureri musculare si iritabilitate.

Ce poti face pentru a ajuta organismul sa-si revina din mahmureala?
Odihna este primordiala dupa o noapte incendiara. Organismul are nevoie sa se refaca cu totul, sa revina la ritmul sau normal, sa elimine oboseala si toxinele din corp. Somnul si ceaiurile hepatobiliare (de sunatoare si papadie), dar si sucurile naturale de fructe vor ajuta ficatul sa reintre in functiune. Important este sa consumi lichide din plin pentru a reface balanta fluidelor eliminate prin consumul de alcool. Apa - minim 8 pahare pe zi, sucurile de portocale sau mere care vor creste nivelul zaharului din sange sau bauturile cu saruri de rehidratare orala sunt toate indicate pentru eliminarea efectelor excesului de bautura.
La fel de importante sunt fructele, mai ales citricele, a caror vitamina C hraneste celulele hepatice, imbunatateste circulatia sangvina si ajuta la curatarea organismului de substantele reziduale din alcool. Un amestec de lamaie, miere si apa calduta va ajuta la metabolizarea alcoolului si va preveni schimbarile rapide ale nivelului de alcool din organism, care determina durerile de cap. Dupa consumul de alcool, din organism este eliminata si o cantitate mare de potasiu. Acest lucru se poate rezolva foarte usor daca consumi una sau doua banane.

Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea raului de mare si a greturilor. Mahmureala beneficiaza si ea de efectele extraordinare ale acestei plante. Prepara un ceai din patru cani de apa si 10-12 bucatele de ghimbir proaspat! Fierbe ingredientele timp de 10 minute, strecoara lichidul si amesteca-l cu jumatate de ceasca de miere, sucul unei portocale si a unei jumatati de lamaie. Alaturi de o compresa cu gheata, va face ca starea ta sa devina din ce in ce mai buna.
Ca alimente, sunt indicate orezul, painea prajita, cerealale si supele. Este si mai bine daca mananci inainte de a consuma bautura pentru ca aceasta incetineste absorbtia alcoolului in sange. Se pare ca nici ciorba de burta nu ar fi o solutie rea, cel putin asa considera mexicanii si turcii. Romanii, mai degraba, aleg muraturile, pe cand bulgarii se trateaza cu iaurt din lapte de oaie care ii scapa de durerile de stomac.

Mai bine sa previi sau inca o tarie
Totusi, cel mai bun mod de a preveni mahmureala este de a bea cu moderatie sau de a evita alcoolul. Daca, insa, te-ai ales cu aceasta stare, mai poti incerca o tarie. Da, ea va face ca organismul sa fie preocupat de lupta cu noua cantitate de alcool si e posibil sa scapi pentru moment de neplacutele simptome. Asa ca… inca un Bloody Mary in cinstea Anului Nou!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram