Dilemele unor debutanţi în politica

10 mai 2016

«Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, precizează Clotilde Armand, a urmat o serie de etape înainte să se transforme în partid politic. A făcut mai întâi petiţii, nu a primit răspuns. A acţionat apoi în justiţie autorităţile responsabile. A câştigat proces după proces. S-a lovit de lipsa punerii în aplicare a hotărârilor judecătoreşti. E motivul pentru care Nicuşor Dan a hotărât să intre în politică, singura cale evidentă de ieşire din blocaj. În 2012, Nicuşor Dan a candidat ca independent. Ştim cu toţii ce condiţii dure sunt necesare pentru a candida ca independent, totuşi a obţinut peste 8,5% din voturi. Nu a devenit consilier, deşi a obţinut de trei ori numărul de voturi necesare unui consilier pe liste de partid. Aşa s-a transformat asociaţia în partid pentru alegerile actuale.

Adversarii noştri din partidele parlamentare încearcă să se prezinte, în ciuda evidenţei, drept o nouă alternativă în fruntea administraţiei locale. Toţi au urcat în ierarhiile partidelor din ambiţie personală, dar insistă să ne convingă de bunele lor intenţii. Se prezintă ca şi cum nu ar face parte din partidele care şi-au împărţit guvernarea după 1990, ca şi cum nu ar beneficia de tot sprijinului aparatului de partid, de promovare excesivă pe posturile de radio şi televiziune.

Aceşti oameni nu ezită să glorifice «lucrurile bune» făcute de primarul suspendat Chiliman, anchetat penal. Unii dintre ei au colaborat cu Chiliman ca vice-primari, colegi de partid, consilieri, în cheltuirea iresponsabilă a banului public, îndatorând excesiv primăria. Totuşi, vor să ne facă să credem că pornesc de la zero şi că tot ce-a fost înainte nu e din vina lor», încheie candidata USB la Primăria Sectorului 1.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram