Clotilde Armand: quot;Economia sociala are nevoie de o noua abordare a coeziunii în societate quot;

20 mai 2016

Candidata USB crede că autorităţile locale au un rol important în susţinerea acestui tip de economie, benefic pentru inserarea în societate a grupurilor vulnerabile. Primăria trebuie să colaboreze şi în acest domeniu cu asociaţiile pentru a identifica aceste grupuri şi a găsi mijloacele cele mai potrivite de susţinere.

«Sunt convinsă că toţi oamenii au nevoie să se simtă utili comunităţii în care trăiesc. Prin acţiunea autorităţilor locale se poate sprijini inserţia celor defavorizaţi în activităţi de utilitate publică, importante pentru dezvoltarea personală şi coeziunea socială. Vă dau un exemplu. Un coleg şi-a pierdut telefonul într-un metrou din Ottawa. A reclamat la un ghişeu şi i s-a dat un număr de telefon de la serviciul de obiecte pierdute. Acest serviciu era gestionat de persoane cu dizabilităţi şi era foarte bine gestionat. Şi-a recuperat telefonul şi a primit şi zâmbetul unor persoane mulţumite că au ajutat pe cineva. În Franţa, s-a experimentat timp de decenii o politică prea orientată spre o simplă asistenţă socială. S-a dovedit că acest model are limite. Se pune accentul tot mai mult pe încurajarea întreprinderilor de economie socială, şi aici primăria poate să aibă un rol esenţial de susţinere, a mai precizat Clotilde Armand, candidată USB la Primăria Sectorului 1.»

Clotilde Armand a fost Director of Innovation&New Markets pentru GDF SUEZ France între 2010 și 2013. Rolul ei a fost de a atrage și incuba inovația, în parte cumpărând companii start-up externe Grupului. În paralel, Clotilde Armand a fost mereu și este în continuare voluntar în diverse asociații.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram