Expoziţia "The Cal: Pirelli Icons" a debutat în cadrul Săptămânii de Modă de la New York

BUCURESTI, 15.02.2016

IMG a anunţat includerea unui element suplimentar de atracţie în cadrul Săptămânii de Modă de la New York: "The Cal: Pirelli Icons", o expoziţie cuprinzând aproape 130 de fotografii celebre selectate din calendarele Pirelli publicate în ultimii 50 de ani. Expoziţia va putea fi vizitată pe tot parcursul Săptămânii de Modă în locaţia Skylight din cadrul Moynihan Station, şi a fost sărbătorită în cadrul unui eveniment bazat exclusiv pe invitaţii în ziua de sâmbătă, 13 februarie.

Lansat pentru prima dată la Londra în anii 1960, Calendarul Pirelli a devenit o marcă a industriei de modă de mai bine de 50 de ani. Calendarul Pirelli a fost realizat de-a lungul timpului de fotografi celebri precum Herb Ritts, Bruce Weber, Patrick Demarchelier şi Steven Meisel, şi a constituit subiect de expoziţii şi discursuri academice pe tot cuprinsul lumii, în diverse locaţii precum Palazzo Reale, Milano, House of Photography, Moscova sau The Palazzo Grassi, Veneţia. "Această expoziţie aduce un omagiu intenselor schimburi culturale care au existat între Londra şi New York încă de la conceperea calendarului," a declarat Amedeo Turello, fotograf de modă, colecţionar de artă şi curator al expoziţiei calendarului Pirelli din New York. "Selecţia imaginilor omagiază momente de imaginaţie şi imens talent creator. În cadrul acestui spectacol redescoperim cei mai mari fotografi care, împreună cu cele mai interesante modele, au reuşit să reprezinte frumuseţea şi eleganţa, calităţi greu de reprezentat."

Calendarul Pirelli din acest an, realizat de Annie Leibovitz, prezintă femei remarcabile din diverse industrii, printre care se numără Serena Williams, Patti Smith, Amy Schumer, Yoko Ono, Mellody Hobson, Kathleen Kennedy şi Tavi Gevinson.

"Calendarul Pirelli înseamnă un testament al forţei rezultate din combinarea modei cu arta şi cultura populară," a spus Mark Shapiro, Chief Content Manager, WME/IMG. "Modelele, artiştii, fotografii şi stiliştii care se reunesc anual pentru a crea această operă de artă întruchipează spiritul acestei industrii şi oglindesc ceea ce facem noi aici, la WME/IMG. Suntem extrem de bucuroşi să putem găzdui aceasta expoziţie în cadrul New York Fashion Week: The Shows."

Despre Pirelli Fondată la Milano în anul 1872, compania Pirelli a devenit, în cei 144 de ani de existenţă, unul din cei mai mari producători de cauciucuri pe plan mondial, axat pe producţia de produse de cea mai înaltă calitate. Ca rezultat al dedicării din zona cercetării-dezvoltării, produsele Pirelli sunt sinonime cu excelenţa italiană. Pirelli numără acum 20 de unitati de producţie în 14 ţări – incluzând uzina americană din Rome, Georgia – şi o prezenţă comercială în 160 de ţări. Mai multe informaţii despre calendarul Pirelli pot fi găsite pe noul site dedicat (www.pirellicalendar.com), parte a site-ului de companie (www.pirelli.com), care oferă o imagine de ansamblu asupra universului Pirelli. Despre IMG IMG este un lider global în domeniul sporturilor, evenimentelor, media şi modă, operând în peste 25 de ţări. Compania reprezintă şi gestionează unele din cele mai remarcabile personalităţi din lumea sportivă şi cea a modei; realizează anual sute de evenimente live şi experienţe de entertainment comandate de diverse mărci; şi este unul din cei mai mari producători şi distribuitori independenţi de media sportivă. De asemenea, IMG este specializată în training sportiv; dezvoltare de ligi sportive; şi marketing, media şi licenţiere pentru mărci, organizaţii sportive şi instituţii de tip colegiu sportiv. În anul 2014, IMG a fost achiziţionată de WME, o agenţie de entertainment de top la nivel global.

BDR ASSOCIATES

BUCURESTI, str. Nikolai Gogol nr 1A
021.231.13.19

Companie inscrisa in LIVE PR in 30.03.2011.

Vezi toate comunicatele companiei BDR ASSOCIATES