Din cauza gerului romanii vor plati cu 20 mai mult la intretinere Cum pot reduce costurile?

27 ianuarie 2017
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Atat salariatii, cat si pensionarii sustin ca au fost nevoiti sa tina caloriferele pornite in timpul zilei, dar si noaptea, pentru a obtine o temperatura optima in locuinta.

Romanii au fost luati prin surprindere iarna aceasta, cand temperaturile au scazut drastic, iar gerul a dat buzna in casele lor. Atat salariatii, cat si pensionarii sustin ca au fost nevoiti sa tina caloriferele pornite in timpul zilei, dar si noaptea, pentru a obtine o temperatura optima in locuinta.

Din cauza gerului, romanii vor plati cu aproximativ 20% mai mult la intretinere pentru luna ianuarie. Se estimeaza ca pentru intretinerea unui apartament cu doua camere, romanii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar in jur de 300 de lei, in vreme ce factura la intretinere pentru locatarii care detin apartamente cu 3 camere ar putea ajunge la suma exorbitanta de 700 de lei.

Catre ce servicii se duc banii platiti la intretinere?

In mod surprinzator, multi romani nu stiu ce anume platesc atunci cand achita factura la intretinere. In afara de incalzire, cheltuielile per persoana mai includ si achitarea unei cote parti din consumul de apa rece, apa calda, gaze naturale pentru bucatarie, dar si plata pentru energia electrica folosita la iluminarea blocului si la functionarea lifturilor, serviciul de ridicare si transportare a gunoiului menajer, deratizarile si dezinsectiile efectuate in bloc. Totodata, contribuiti si la salariile celor care mentin curatenia in bloc.

Desigur, dintre toate acestea, cea mai scumpa este incalzirea, iar pe locul doi se afla consumul de apa. Iata cateva solutii pe care le puteti pune in practica, pentru a reduce cheltuielile pentru intretinere:

Instalati un sistem de incalzire prin pardoseala. Aceasta este o alternativa buna sustinuta de Carbon Heat la incalzirea traditionala, de la stat. Desi achizitionarea unui astfel de sistem poate fi destul de costisitoare, investitia se va amortiza in timp si nu veti mai fi nevoiti sa platiti un pumn de bani la intretinere in fiecare iarna care se dovedeste a fi mai friguroasa decat precedenta. Aceasta modalitate moderna de incalzire este deopotriva confortabila si va ajuta sa reduceti consumul de energie electrica, deoarece veti putea incalzi intreaga locuinta folosind temperaturi mici. Cu un astfel de sistem, incalzirea va fi distribuita uniform pe intreaga suprafata a pardoselii si astfel, veti putea renunta si la caloriferele care va incurcau atat de mult.

Verificati izolatia termica a locuintei. Daca locuiti la casa, este probabil ca aceasta sa nu aiba o izolatie termica eficienta, iar daca locuiti intr-un bloc vechi, cu siguranta ca nici acesta nu are. In eventualitatea in care locuiti la casa, va sfatuim sa angajati o echipa de constructori care sa se ocupe de izolarea peretilor, pentru ca locuinta sa poata fi incalzita mai usor si sa poata pastra o temperatura optima in toate incaperile. Daca locuiti la bloc, veti fi nevoiti sa asteptati ca blocul sa fie reabilitat.

Economisiti apa. In primul rand, aceasta este o masura pe care o puteti lua daca vreti sa va asigurati ca factura la intretinere nu va destabilizeaza financiar. In al doilea rand, faptul ca economisiti apa este o actiune eco-friendly si veti contribui la protectia mediului inconjurator prin consumul responsabil de resurse. Ce puteti face? Pentru inceput, atunci cand spalati vase sau va spalati pe dinti, nu lasati apa sa curga mai mult decat trebuie. Totodata, in loc sa va umpleti cada cu apa in ideea de a face o baie cu spuma, puteti incerca sa faceti un dus rapid, consumand cat mai putina apa.

Pensionarii sunt cei care au de suferit cel mai mult in urma achitarii facturilor la intretinere. Nici salariatii nu o duc prea bine! Raportat la salariul minim pe economie din Romania, costurile de intretinere sunt de-a dreptul exagerate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram