Cum sa treci cu stil prin sezonul rece 2016?

19 octombrie 2016

Pentru a vedea cum putem trece cu eleganță peste sezonul rece, Carmen Negoiță și Ploiești Shopping City au pregătit un scurt „ghid de stil” în care au inclus detaliile pe care trebuie să le cunoaștem despre principalele tendințe prezente pe podiumurile internaționale.

Trend-ul „army”, costumele de inspirație masculină, piesele cu imprimeuri din lumea desenelor animate, salopetele școlărești sau look-ul metalizat sunt câteva dintre direcțiile cheie ale colecțiilor toamnă-iarnă 2016.

Stilul „army”

Stilul „army” vine cu o influență puternică în acest sezon, în special atunci când vorbim despre paltoane și jachete. Deși, uneori par a fi desprinse dintr-o uniformă militară sau par niște item-uri vestimentare din secolul trecut, aceste piese sunt acum în tendințe și se îmbină foarte bine cu rochii, fuste, pantofi și cu alte accesorii moderne.

Spre exemplu, o jachetă rigidă sau tip parka poate avea acum aplicații și detalii amuzante, cum e cazul celor inspirate de personajele din desene animate. Dacă îmbinăm o jachetă military cu o pereche de pantaloni de culoare închisă, vom obține o ținută clasică, potrivită pentru o zi de birou sau pentru ocazii oficiale. În schimb, dacă îmbinăm o asemenea jachetă cu o pereche de bocanci și cu o pereche de pantaloni scurți, vom obține un outfit „young” cu care ne putem evidenția personalitatea îndrăzneață.

Indiferent de opțiune, putem fi sigure că ne vom încadra în tendințele acestui sezon rece.

Costumele masculine

Costumele de inspirație masculină pot fi feminine. Folosirea masculinității pentru accentuarea anumitor aspecte ale feminității este probabil cea mai importantă tendință din lumea modei din acest sezon.

Îndulcirea unei ținute aparent dedicată domnilor depinde de topul purtat sub sacou și de accesoriile alese.

În funcție de tipul de personalitate avut, un costum care pare rigid poate fi transformat într-un outfit chic, care să nu ne ducă cu gândul la birou. Spre exemplu, dacă vom combina o cămașă din mătase cu un astfel de costum rigid, putem fi sigure că am atins echilibrul perfect dintre prezența masculină și cea feminină.

Fanele ținutelor cu touch masculin mai accentuat se vor îndrăgosti de modelele cu dungi, care ne ajută să arătăm mai înalte și mai subțiri, indiferent de structura corpului.

Look-ul metalizat

Dacă nu am încercat niciodată un outfit glam din cap până în picioare, acum este momentul. Ținutele metalizate sunt în mare vogă toamna aceasta și ne ajută să strălucim la propriu.

Țesăturile metalizate au fost foarte bine primite de public în trecut în segmentul accesoriilor și al încălțămintei. Dar, în acest sezon, ele se impun și în zona de îmbrăcăminte drept una dintre tendințele dominante. De aceea, în perioada toamnă-iarnă 2016, garderoba noastră trebuie să includă piese vestimentare în tonuri metalice.

Un alt “must” este reprezentat de item-urile din lurex sau din materiale cu irizații și suprafețele reflectorizante. Pentru a face furori, în afara clasicelor culori auriu și argintiu, acum trebuie să fim îndrăznețe și să alegem nuanțe de cupru sau tonuri de violet și de smarald.

Imprimeuri inspirate din lumea desenelor animate

Invazia de personaje din lumea desenului animat în moda pentru adulți ne ajută să dăm un touch creativ ținutelor și să ieșim din rutina zilnică.

O jachetă din denim cu Looney Tunes sau un tricou cu Mikey nu vor fi niciodată prea copilăroase dacă le vom îmbina cu piese rigide sau, din contră, cu item-uri romantice. Efectul pe care îl crează este unul surprinzător, ajutându-ne să ieșim din mulțime. Spre exemplu, pe un costum negru, de birou, îl putem transforma într-o piesă “street chic”, tinerească, prin simpla adăugare a unui tricou cu Mikey Mouse și a unei perechi de încălțări plate, metalizate.

Salopeta școlărească

O altă direcție tinerească din moda toamnă-iarnă 2016 e reprezentată de ținutele cu salopete școlărești.

În acest sezon, orice doamnă sau domnișoară căreia îi este dor de look-ul din copilărie, poate alege o astfel de piesă de rezistență. Putem pune accentul pe salopetă prin combinarea acesteia cu o bluză în tonuri contrastante, alb-negru spre exemplu. Sau, putem alege să punem accentul pe bluză, folosind salopeta ca piesă cu care completăm armonios ținuta. Putem să mergem și mai departe, accesorizând-o cu ajutorul unei șepci de baseball sau al unei jachete army.

Pentru persoanele care preferă mai mult fustele, look-ul tineresc poate fi obținut foarte simplu, cu ajutorul unei astfel de piese, pe care o putem îmbina cu un șorțuleț și cu un top.

Pliseurile

Ținutele „young”, în mare vogă în acest sezon, sunt încurajate și de pliseuri. Este o altă tendință dominantă în această perioadă. Acestea, în special fustele plisate, dau o notă aparte de eleganță, fie că le purtăm cu tocuri sau cu pantofi sport.

Pliseurile reprezintă rafinament și feminitate. Însă, pot fi foarte frumos combinate și cu jachete din denim sau cu un hanorac amuzant, cu imprimeuri inspirate de animațiile pentru copii. Vom obține o ținută tinerească, de stradă, care ne va menține în tendințe și va atrage privirile tuturor.

Cu ajutorul unui pulover din mohair, combinat cu o fustă plisată gri metalizat, putem avea un outfit de birou care iese din tipare.

Rochiile sau fustele cu pliseuri, în culori de bej, nude sau piersică ne reamintesc, încă o dată, că simplitatea este, într-adevăr, cea mai înaltă treaptă a eleganței.

Sporty chic

Ținutele sporty chic se află în prima linie a modei de câteva sezoane. Outift-urile „de sală” au început să se integreze tot mai mult în moda străzii pentru că designerii și iubitorii de stil au început să aprecieze tot mai mult ideea de a îmbina eleganța cu confortul.

Acum, în combinațiile vestimentare este încurajată îndrăzneala. Spre exemplu, o pereche de pantaloni de trening îmbinați cu topuri sofisticate și cu pantofi stiletto reprezintă o alegere foarte potrivită.

O altă opțiune în tendințe e reprezentată de fustele vaporoase sau de pantalonii scurți care pot fi îmbinați cu un hanorac sau cu un pulover neglijent. Pentru ca outfit-ul să fie complet, nu trebuie să uităm de accesorii. Pantofii sport, borsetele și șepcile cu imprimeuri amuzante vor completa perfect ținuta și îi vor conferi o alură „fresh”.

Ținute inspirate din outfit-ul balerinelor

Această tendință vine tot în ajutorul iubitoarelor de confort. Colanții, fustele și rochiile ușoare din tul, alături de balerini, sunt piese „must have” ale acestui sezon.

Există mai multe modalități prin care putem integra această tendință în ținutele din fiecare zi. Spre exemplu, acum putem pune, fără grijă, o rochie din tul peste o pereche de jeanși. Aceste elemente pot fi îmbinate cu o pereche de bocanci și cu o jachetă de tip bomber („bomber jacket”).

Persoanele care doresc să aibă totuși o ținută mai puțin îndrăzneață, pot combina o fustă din tul cu un pulover oversized și cu balerini. Astfel, vor obține un outfit care vorbește despre feminitate și confort. De asemenea, o fustă din tul poate fi purtată și cu o jachetă din piele pentru a obține un look „edgy”.

Suprapunerile

Prin suprapuneri nu trebuie să înțelegem neapărat asocieri complicate. O rochie simplă poate fi purtată peste un tricou alb, o cămașă sau chiar peste o helancă. Acestea sunt unele dintre combinațiile cele mai reușite din acest sezon.

Tot în această tendință, persoanele mai îndrăznețe mai pot alege purtarea unui pulover oversized peste o cămașă „statement” sau a unei rochii cu paiete pe care o putem combina cu o bluză pe corp și cu o pereche de bocanci.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram