Ai fire albe de par? Afla motivele si solutiile la care poti apela

13 martie 2015

Albirea parului este unul dintre semnele inaintarii in vârsta sau o afectiune a organismului atunci când are loc prematur. Pentru cea de-a doua situatie, afla de la Dr. Constantin-Venerus Popa, medic primar dermatolog, de ce albeste parul, ce poti face pentru a incetini procesul si cum poti acorda parului ingrijirea adecvata.
De ce albeste parul?
In termeni medicali, albirea parului se numeste canitie. Aceasta presupune albirea totala sau partiala a firelor de par. Exceptând primul caz, in care ne confruntam cu o problema medicala, albirea treptata si partiala a parului este un proces normal si natural. Melanina este pigmentul care da culoarea parului, cu cât melanina este in cantitate mai mare, cu atât mai inchis este firul de par. In timp, melanocitele (celulele care produc melanina) ajung sa produca tot mai putin pigment, pâna ce firul de par devine alb.

Care sunt cauzele care duc la accelerarea albirii firului de par?
Albirea parului poate avea la baza cauze genetice, psihologice (precum un soc emotional puternic), medicale (diferite afectiuni precum: bolile tiroidei, deficienta de vitamine B12, anemia sau vitiligo) sau cauze ce tin de stilul de viata.
Putem inversa procesul de albire?
Din pacate, odata inceput, fenomenul de canitie nu se va opri, ci se va dezvolta in timp. Puteti, insa, sa preveniti albirea prematura a parului sau sa incetiniti procesul. Puteti creste nivelul de melanina al organismului prin ajustarea alimentatiei, consumând multe fructe si legume bogate in vitamina B, A, magneziu, cupru sau iod sau limitând stresul, prin activitati recreative si odihna.

Parul incaruntit este mai uscat si fragil in comparatie cu cel pigmentat, de aceea necesita o ingrijire mai atenta. De aceea trebuie sa folositi produse de calitate care contin substante active, special concepute sa curete delicat scalpul si sa ingrijeasca firul de par.

Samponul antimatreata CLEAR iti ofera ingrijirea specializata de care ai nevoie pentru un scalp sanatos si un par frumos. CLEAR a dezvoltat sampoane antimatreata personalizate pentru femei si pentru barbati, ce ingrijesc pielea capului si parul, si activeaza1 bariera naturala de protectie a scalpului.
Samponul antimatreata CLEAR Women are la baza NUTRIUM 10, un complex unic de agenti antimatreata, pro-vitamine, minerale, uleiuri si ingrediente active, care hranesc pielea capului in profunzime pentru eliminarea si prevenirea matretii2.
CLEAR Men este samponul antimatreata pentru barbati numarul 1 in lume3. Creat 100% pentru barbati, CLEAR Men are la baza BIONUTRIUM 10, un complex unic de agenti antimatreata, pro-vitamine, minerale, uleiuri si ingrediente active care elimina complet matreata. 2
CLEAR. Scutul tau anti-matreata4.

Preturi recomandate:
Sampon CLEAR WOMEN/ MEN 250ml - 15,65 RON
Sampon CLEAR WOMEN/ MEN 400ml - 22,15 RON

¹ Ajuta la refacerea functiei naturale de protectie a scalpului
²Matreata vizibila, necesita utilizare regulata
3Calcule efectuate de Unilever in baza datelor raportate de Nielsen pentru categoria de sampon antimatreata pentru barbati, utilizând datele cumulate din 42 de tari in perioada Mai 2013-Iunie 2014. Informatii disponibile la cerere
4 Rezistenta impotriva cauzelor matretii, prin utilizarea regulata a produsului; fara urme vizibile de matreata.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram