Top 5 beneficii ale proiectului Fiber to the home FTTH

9 ianuarie 2017
Autor:
Zoom-Biz

Utilizarea cablurilor de fibră optică pentru a transmite informații și date de la rețeaua centrală a operatorului la consumatorii individuali, prin schimbarea infrastructurilor vechi de cupru, va oferi lățime de bandă mai mare clienților. Există aproximativ 15 milioane de abonați FTTH din Europa, 9,6 milioane în SUA și 2,6 milioane în America Latină.

  1. Internet la viteza luminii!

Un cablu de fibră optică este format din mai multe fire subțiri realizate din sticlă, ce transmit informații și date prin impulsuri luminoase, la viteze foarte mari și pe distanțe lungi, cu pierderi foarte mici de semnal. Prin intermediul unei rețele de fibră optică poți obține viteze de la 100 Mbps până la 1 Gbps, permițându-ți astfel să descarci filmele 4K Full HD pe care într-adevăr dorești să le vezi, în câteva minute sau chiar secunde! Desigur, viteza este dependentă şi de routerul folosit. Nu uita asta!

  1. Conexiune stabilă la internet

Deoarece conductorii unui cablu de fibră optică sunt confecționati din sticlă, aceștia nu generează energie electrică și nu pot provoca interferențe cu alte dispozitive. Consiliul FTTH asigură că nimic nu poate deteriora o rețea de fibră optică, cu excepția cazului de distrugere fizică sau distrugerea clădirii în care se afla rețeaua. Deci, nu îți face griji. Conexiunea ta nu va cădea atunci când te uiţi la serialele tale perferate de pe Netflix.

  1. Compatibilitate la superlativ!

De asemenea, consiliul FTTH afirmă că upgrade-ul fibrei optice se actualizează prin schimbarea tehnologiei care creează impulsurile luminoase și nu prin înlocuirea cablurilor. Astfel, dacă ai de gând să treci la o rețea de fibră optică nu trebuie să te preocupe schimbarea ei in viitorul apropiat, deoarece fibra optică este compatibilă cu tehnologiile viitoare.

  1. Ușor de instalat

Cabluri de fibră optică nu transmit electricitate, prin urmare, nu au nevoie de împământare, deoarece sunt foarte rezistente la condițiile atmosferice și pot fi instalate la exterior, fără riscul de a fi lovite de fulger sau deteriorate de apă sau substanțe chimice.

  1. Mărește valoarea locuinței!

Când oamenii vor să cumpere o casă, ei caută să fie situată intr-un cartier sigur, în apropiere de școli bune și, evident, să aibă acces la un serviciu rapid de Internet. Oamenii sunt dispuși să plătească cu 8% mai mult față de prețurile de pe piață pentru a cumpăra o casă inteligentă.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram