Konica Minolta a devenit lider pe piata de copiatoare

26 mai 2014
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Piaţa locală de echipamente multifuncţionale laser, care au funcţii de imprimare, copiere sau scanare a documentelor, a atins anul trecut o valoare de aproape 50 mil. euro, a declarat Helmut Ignat, general manager al Konica Minolta Business Solutions România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe segmentul produselor şi serviciilor de imprimare & copiere pentru birou.

Cum au evoluat vanzarile copiatoarelor Konica Minolta

„Piaţa locală de echipamente multifuncţionale laser, pe care activăm, a atins în 2013 o valoare de aproape 50 milioane de euro şi peste 12.500 unităţi vândute. În anul 2013, cota de piaţa a Konica Minolta pe piaţa de copiatoare laser(color şi alb-negru, A3 şi A4) a fost de aproximativ 34%, în creştere faţă de anul 2012, când am totalizat un procent de 30% din acest segment“, a spus Ignat. „Vânzările de echipamente multifuncţionale office au înregistrat în 2013 o creştere cu aproape 30% faţă de 2012, iar dacă ne referim strict la imprimante, creşterea a fost de 80%, aceste echipamente fiind cuprinse în proiecte ample de furnizare de Servicii Optimizate de Printare (OPS). Strategia noastră se va dezvolta în continuare exclusiv în mediul de business.“

Care au fost cele mai vandute copiatoare Konica Minolta

Cel mai bine vândute echipamente Konica Minolta în 2013 au fost multifuncţionalele alb-negru şi color cu viteze de printare între 21 şi 30 de pagini pe minut.