Antivirusbun ro – alegerea ideala pentru computerul personal

22 februarie 2017
Autor:
WEBDESK

Antivirusul este un program care se instaleaza pe dispozitiv (laptop, calculator, tableta, telefon mobil), cu scopul de a-l proteja pe acesta de influenta negativa a factorilor externi nocivi (virusi). In termeni de specialitate, acestia sunt denumiti malware si descriu toate fisierele care afecteaza buna functionare a dispozitivului respectiv.

Cum functioneaza un antivirus?

In timp ce ruleaza, acesta identifica semnaturi sau comportamente suspicioase. In timp ce scaneaza dispozitivul poate detecta anumite programe, care afecteaza buna functionare a acestuia. In detectarea virusilor, se bazeaza pe o baza de date cu comportamente de acest fel, construita de-a lungul timpului, in functie de care asociaza problema identificata cu un anumit tip de caracteristica rau intentionata.

Cel mai bun antivirus va depista la timp toti factorii care ar putea influenta intr-un mod negativ buna dezvoltare a sistemului. In felul acesta, utilizatorul poate lua toate masurile necesare pentru a indeparta pericolul si pentru a asigura o buna functionare a dispozitivului.

Eficienta

Un antivirus bun este scos pe piata in urma unor teste serioase de performanta, care vor stabili exact modul in care functioneaza acesta. La baza stabilirii eficientei stau doi piloni: vulnerabilitatea programelor soft, care devin din ce in ce mai complicate si mai pline de erori de programare si elementul de noutate al codului respectiv, care afecteaza buna functionare a dispozitivului.

Antivirus gratuit sau platit?

Utilizatorii au la dispozitie ambele variante. Pot opta pentru descarcarea unui program gratuit, dar pot alege si sa achizitioneze cel mai bun antivirus. Pentru a identifica cele mai bune oferte, prezente pe piata la momentul respectiv, este recomandat ca acesta sa acceseze www.antivirusbun.ro si sa stabileasca in functie de preferintele proprii.

Spre deosebire de variantele gratuite, cele platite ofera o suita de componente suplimentare, care asigura cu grad mai mare de protectie impotriva virusilor externi. Intre cele mai cunoscute optiuni suplimentare se numara: firewall, anti-phising si sisteme anti-spam sau anti-furt.

Protectia personala

Indiferent de programele pe care le are la dispozitie, pe care le utilizeaza si care ii ofera protectie impotriva factorilor care atenteaza la buna functionare a dispozitivelor, este esential ca utilizatorul sa aiba un comportament online asumat, care sa il fereasca de incidente neplacute.

Cel mai bun antivirus nu este nimic fara implicarea utilizatorului, care incearca sa se fereasca de virusi. Pentru succes, acesta trebuie sa isi actualizeze constant programul, precum si sistemul de operare si sa citeasca atent ferestrele care il indeamna sa apese click. Unele dintre ele il pot conduce catre virusi, de care poate scapa cu mare greutate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram