Becuri vintage pentru solutii moderne in designul interior

Satu Mare, 20.03.2017

In ciuda optiunilor tot mai variate de surse de iluminat cu LED pentru ambientarea interioara, utilizarea de becuri vintage este tot mai des adoptata in proiectele designerilor care isi adapteaza munca la randul lor spre solicitarile clientilor ce-si doresc autenticitate si apropierea de stilul retro ce prinde tot mai des in ultima vreme.
Despre becuri vintage se poate spune ca in acest moment au ajuns la un nivel al tehnologiei de fabricare care rivalizeaza cu orice alta forma de iluminare artificiala pentru ca imbina perfect nostalgia clasicului bec Edison cu imaginatia de nestavilit a proiectantilor ce concep forme diverse pentru globul si filamentul incandescent oferind astfel incaperii o stralucire antica si un val de emotie greu de obtinut cu oricare alt tip de produse din aceeasi gama.
Aspectul industrial victorian care se obtine la montarea de becuri vintage devine pentru designerii de lumini interioare o hrana consistenta atunci cand acestea sunt alese pentru ca ofera o incalzire reala a perceptiei culorilor in interiorul unei camere moderne in care se doreste aplicarea unei tuse retro, pentru ca nu doar forma becului contribuie la aspectul final ci si caldura luminii pe care acestea o varsa in incaperi. Cele mai dese solicitari vin din zona locatiilor pentru restaurante, cafenele sau baruri, sali de spectacole sau expozitie, spatii in care replicarea anilor Edison este tot mai usor de realizat prin instalarea de becuri vintage pentru ca s-a inteles rapid ca lumina lor poate fi asemanata cu cea a unei lumanari elegante puse in mijlocul mesei pentru o cina linistita intre parteneri, sau in lungul unui hol care traverseaza dintr-o camera in alta.
Lumina oferita de filamentul incandescent cu stralucire de chihlimbar este cu fiecare zi tot mai atragatoare si pentru zona rezidentiala, chiar daca exista in contrabalanta o varietate greu de trecut in revista pentru celelalte tipuri de becuri economice sau cu LED. Totul se reduce pana la urma la destinatia locatiei si dorinta clientului care va decide intre a include, sau nu, in proiect becuri vintage sau de alt tip, ori a realiza un mix echilibrat intre acestea.
Bugetul in aceast demers joaca un rol important, iar atunci cand este generos el poate cu usurinta sa cada in ispita de a realiza o iluminare in care supraexpunerea peretilor, mobilei si a oricator altor obiecte sa devina suparatoare. Este posibila o imbinare intre aceste doua tipuri de surse de iluminat in care plasarea de becuri vintage in anumite zone din incapere sa aduca acel plus de naturalete si liniste care este dorita indiferent de personaliatea celui, sau celor care detin sau folosesc vremelnic acea locatie.
Se pune intrebarea daca este necesara cheltuirea unor sume cu trei sau patru cifre pentru iluminarea interioara moderna, sau este suficient ca aceasta sa fie delicata si cu costuri decente care includ si proiectul de redecorare. Este stiut faptul ca lumina artificiala joaca un rol important in felul in care percepem culorile lucrurilor. Este usor de imaginat cum intr-un restaurant sau bar culoarea mancarii sau a bauturilor ar putea fi modificata datorita temperaturii de culoare pe care o emit becurile. Cand sunt utilizate becuri vintage intr-un restaurant cu siguranta mancarea va avea exact acea culoare apetisanta si naturala pe care clientul se asteapta sa o vada, lucru imposibil de realizat atunnci cand sunt puse in functiune becuri CFL sau LED mai ales daca temperatura de culoare a acestora este peste 2700 K. Oricine poate face o experienta simpla privind un mar rosu, sau o para verde spre exemplu, asezate sub lumina unui bec LED, iar apoi folosind becuri vintage. Naturaletea este cea care primeaza si tindem sa ne-o apropiem cat mai mult.
Nimeni nu spune ca nu ar mai fi nevoie de o iluminare stralucitoare la interior incat sa poti crede ca te afli intr-o zi insorita in plina natura. Cu toate acestea este necesar si mai degraba util in a exista spatii in care accentul sa fie pus pe iluminarea oferita de becuri vintage exact in scopul de a elimina denaturarea perceptiei culorii reale pe timp indelungat.
Cautati oferta de becuri vintage disponibila in magazinele online specializate, verificati atent specificatiile tehnice ale acestor produse si nu ezitati sa intrebati specialistii in iluminare decorativa despre posibilitatile si beneficiile de care puteti dispune de pe urma utilizarii de becuri vintage.

Savelectro este importator si distribuitor de corpuri de iluminat, dispunand de o gama variata de produse. Ne puteti gasi online pe www.savelectro.ro
savelectro.ro

Savelectro

Satu Mare, Ioan Slavici nr 65
0757676558
savelectro.ro

Companie inscrisa in LIVE PR in 15.02.2017.

Vezi toate comunicatele companiei Savelectro