Activitati economice care nu necesita casa de marcat

10 aprilie 2017
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Conform OUG 28/1999 oricine comercializeaza produse sau presteaza servicii catre un anumit grup tinta din populatie, este obligat sa aiba case de marcat si sa emita bonuri fiscale. Absolut toate activitatile de comercializare trebuiesc insotite de case de marcat, iar cumparatorul trebuie sa primeasca si sa pastreze bonul fiscal macar pana la iesirea din spatiul comercial.

Potrivit aceleiasi legi exista cateva activitati care nu necesita folosirea caselor de marcat si emiterea de bonuri fiscale. Sunt putine astfel de activitati si printre ele se numara comertul sezonier cu produse agricole din propria productie, efectuat de agricultori ce au autorizatie de producator si isi vand produsele fie acasa, fie in piete, targuri si alte locuri special amenajate pentru aceste activitati si autorizate in acest sens.

De asemenea, nu sunt necesare case de marcat in servicii de vanzare a presei prin distribuitori specializati, in servicii de transport public, in activitati de incasare pe baza de bonuri cu valoare fixa cum ar fi bilete de acces la muzeu, teatru, expozitie, in servicii de contructii, instalare, reparare, intretinere a bunurilor efectuate la domiciliul clientului, in comertul cu amanuntul prin corespondenta, in servicii medicale oferite la domiciliu, in servicii de transport feroviar de calatori.

Persoanele liber profesioniste care ofera servicii sub diverse forme sunt libere sa detina sau nu o societate comerciala si totodata acestea sunt scutite de la obligativitatea detinerii casei de marcat. Aici se pot incadra persoanele pasionate de handmade care castiga din munca lor, freelancerii, terapeutii specializati pe diverse tipuri de terapii alternative, etc.

Agentiile de turism care vand pachete turistice, institutiile de cult care vand obiecte religioase, furnizorii de energie electrica si termica, a gazelor naturale, a apei, a telefoniei fixe/mobile, curierat, televiziune, de asemenea, nu sunt obligate sa detina casa de marcat si sa ofere clientilor bon fiscal.

Daca afacerea dumneavoastra nu se incadreaza intr-una din categoriile enumerate anterior, atunci tot ce aveti de facut este sa accesati http://casedemarcat.eu si sa alegeti echipamentele fiscale potrivite, cititoare coduri de bare, cantare electronice, imprimante potrivite activitatii economice desfasurate. Cu ajutorul Atto Soft gasiti toate cele necesare intr-un singur loc!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram