Educație universitara: Se remarca o nevoie acuta de specializare a studenților Cum raspund universitațile acestei cerințe

19 iulie 2016

Când vine vorba criteriul principal de care țin cont în decizia de a alege o universitate, puși în situația de a alege între specializare sau instituție, în proporție de 89,6% dintre respondenți aleg specializarea și doar 10,4% țin cont de instituție/universitate.

Și în acest an se menține o cerere ridicată pentru facultățile cu profil IT, ai căror absolvenți sunt extrem de căutați de către angajatori/ la nivelul pieței muncii, dar în comparație cu anii anteriori, numărul studenților care optează pentru specializări care înregistraseră un regres semnificativ după criză-precum finanțe sau administrarea afacerilor-este în creștere de la an la an.

„Studiul confirmă, în bună măsură, tendințele înregistrate în ultimii ani și la nivelul Universității Româno- Americane. Poziția de lider este deținută de domeniul IT, unde atât ca număr de înscriși, cât și ca trend (36,22% creștere în ultimul an), există evoluții constant pozitive. În același timp și o serie de alte specializări care aparțin profilului economic și care înregistraseră o relativă stagnare sau chiar un regres în urmă cu câțiva ani, precum afaceri internaționale, management, marketing sau turism au înregistrat în ultimii doi ani creșteri cuprinse între 12.6%, și 29,5%; o tendință similară, de creștere (28,3%), manifestându-se și în cazul științelor juridice, a afirmat Ovidiu Folcuț, Rectorul Universității Româno – Americane.

În acest context, Universitatea Româno-Americană, una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din România, încurajează liberul arbitru și îi îndrumă pe viitorii studenți spre un mediu academic raportat la planurile lor de viitor.

Astfel, Universitatea Româno-Americane pune la dispoziția viitorilor studenți o gamă largă de specializări: Drept, Economia comerțului turismului și serviciilor, Informatică economică, Computer Science for Economics (EN), Management, Marketing, Afaceri internaționale, Finanțe și bănci, Contabilitate și informatică de gestiune, International Business (EN), Economie și afaceri internaționale.

Universitatea Româno-Americană oferă pentru anul universitar 2016-2017 locuri pentru programele de licență fără taxă. Primii 20% din totalul studenților înmatriculați în anul I de studii, la programele cu predare în limba română, vor beneficia de scutirea integrală a taxei de școlarizare pentru anul universitar 2016-2017.

Cercetarea realizată de D&D Research a relevat și că 96,3% dintre tineri au ultimul cuvânt în alegerea universității, părinții situându-se pe loc secund, într-o proporție de doar 3,7%, iar printre criteriile principale în alegerea universității se regăsesc dotările campusului și bursele de studiu.

Studiul a fost realizat în perioada aprilie – mai 2016 și este reprezentativ la nivel național pentru orașe cu peste 50.000 de locuitori. Ancheta sociologică a fost efectuată telefonic pe 675 de persoane, tineri 16-23 ani (50%) și părinți cu copii între 16-23 ani (50%).

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram