CV ul unui bun reprezentant in Consiliul de Elevi

18 aprilie 2015

In saptamana ”Scoala Altfel”, 24 tineri reprezentanți în Consiliile Elevilor din 13 licee și 8 localități au avut ocazia de a participa la o sesiune de instruire inedita, organizata de Asociatia Pro Democratia prin Centrul Regional Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia Hanns Seidel – Biroul din Romania. Sesiunea de instruire este parte a proiectului ”CV-ul unui bun reprezentant in Consiliul de Elevi” si a avut scopul de a oferi participanților instrumente, metode si exemple de lucru pentru a reprezenta mai eficient interesele elevilor prin intermediul structurilor de reprezentare scolară, precum consiliile de elevi la nivel liceal, judetean si national.

Pe parcursul a 4 zile, tinerii au aflat care sunt principiile unei bune guvernari, ce inseamna sa fii lider in democratie, ce trebuie sa faci pentru a fi un lider acceptat/legitim si mai ales cum sa reprezinți interesele persoanelor care i-au desemnat, cum pot fi cetateni implicati, ce inseamna și cum se manageriază un proiect si care sunt etapele sale de la idee la implementare si raportare.

Una dintre dimensiunile proiectului a cuprins si aspecte ce tin de dezbatere, impartasire de experiente si cunoastere. Cu aceasta ocazie, tinerii si-au manifestat nemultumirea fata de lipsa de organizare din punct de vedere administrativ din orasele lor, lipsa de interes in colaborarea cu tinerii din partea institutiilor si a reprezentantilor, oportunitati reduse sau insuficiente de implicare pentru tineri. La fel de importanta de mentionat este observatia tinerilor din consiliile liceale conform careia nu intalnesc solidaritate intre membrii aceleiasi comuntati si respect fata de bunurile publice (drumuri, parcuri, servicii de utilitate publica cum ar fi spitalele).

In calitate de lideri in cadrul liceelor prezente, participantii au prezentat interes fata de ce inseamna si cum ar trebui sa fie un lider de succes, sau un lider cu stil. Acestia, au avut ocazia de a-si prezenta opiniile privind un lider cu stil in liceul lor prin intermediul unui concurs cu aceeasi tema, denumit ”Lider cu stil in liceul meu”. Castigatorii concursului, doi tineri reprezentanti ai Colegiului National Alexandru Ioa Cuza din Focsani si un reprezentant al Liceului de Arta Stefan Luchian din Botosani au promovat echilibrul, aspectul ingrijit si modern, adaptarea tinutei si a discursului in functie de audienta si context. Tinerii considera ca stilul unui lider este important si trebuie dezvoltat pentru ca are un rol deosebit in a-i inspira pe cei din jur. Tinerii au fost premiati cu cate un voucher pentru achizitia de tinute vestimentare.
Proiectul va continua cu organizarea de cafenele publice cu teme referitoare la dezvoltarea comunitatii locale chiar de catre participanții la proiect, cu sustinerea logistica si financiara a Asociatiei Pro Democratia si a Fundatiei Hanns Seidel – Biroul din Romania, in perioada aprilie-mai.

Finantatorul proiectului:Hanns Seidel – Biroul din Romania

Sponsor al concursului "Un lider cu stil in liceul meu": Kurtmann

Liceele participante la proiect sunt:

• Liceul de arta Stefan Luchian; Colegiul Economic Octav Onicescu - Botosani
• Liceul Vasile Conta- Tg. Neamt
• Colegiul Economic Ion Ghica; Liceul Tehnologic Grigore Moisil; Colegiul National Ana Aslan - Braila
• Colegiul National Elena Cuza - Craiova
• Colegiul National Ion Creanga; Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu - Bucuresti
• Liceul Teoretic Mihai Viteazul; Colegiul National Ionita Asan - Caracal

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram