Cum stii daca psihologul tau are un comportament neetic

21 iulie 2017
Autor:
Digital Metrics

Examineaza cu atentie natura relatiei pacient-psiholog
Cauta un psiholog a carui relatie cu tine se extinde dincolo de birou intr-un mod corect. Totusi, pentru a oferi cele mai bune ingrijiri posibile, terapeutii trebuie sa mentina limitele corespunzatoare prin limitarea contactului cu clientii lor in afara programarilor regulate. Aceasta include apeluri telefonice, e-mailuri, texte si medii sociale care nu au legatura cu terapia. Daca tu si terapeutul tau petreceti timp impreuna in afara intalnirilor programate, cum ar fi sa mergeti la plimbare impreuna, atunci acestea incalca codul de conduita.
Daca esti, de exemplu, intr-o relatie cu psihologul tau, acesta incalca cu siguranta codurile etice.

Fii atenta la semnele unei relatii de dependenta.
Daca simti ca nu poti functiona fara sesiunile de terapie sau daca simti ca psihologul te provoaca sa ai o relatie de dependenta, se comporta neetic. De exemplu, daca psihologul iti sugereaza sa te opresti sa petreci timp impreuna cu prietenii si familia si sugereaza ca numai el, terapeutul, este singurul care te poate ajuta, ar putea sa se angajeze intr-un comportament manipulator si neetic.

Fii atenta la schimbul de informatii.
In cursul acestor sedinte de consiliere psihologica iti vei cunoaste terapeutul – vei afla ce ii place sau nu, ce personalitate are si alte detalii personale care tind sa apara in mod natural in conversatii de-a lungul timpului. Daca psihologul vorbeste prea mult despre propria lui persoana, ceva nu este in regula. In general, atunci cand cauti terapie, psihologul ar trebui sa se concentreze asupra ta.

Vezi care este politica de confidentialitate
Cand incepi sa lucrezi cu un psiholog, acesta trebuie sa iti spuna care sunt limitele politicii de confidentialitate.
Daca psihologul tau nu iti furnizeaza aceste informatii de la inceput, nu ar trebui sa cauti consiliere la el.
Este important sa te asiguri ca intelegi acordul de confidentialitate dintre tine si psiholog si sa intelegi ca acest lucru are anumite limite. De exemplu, daca iti exprimi dorinta de a-ti face rau tie sau altora, atunci psihologul este mandatat sa raporteze acest lucru. In caz contrar, tot ceea ce discutati ar trebui sa ramana confidential.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram