Romstal iti spune cum sa ai apa pura direct de la robinet

1 februarie 2017

Osmoza inversa este procesul prin care, prin aplicarea unei presiuni, se forteaza moleculele de solvent sa treaca printr-o membrana semipermeabila, de la solutia mai concentrata catre cea diluata. Folosind osmoza inversa apa contaminata poate fi trecuta printr-o membrana, care retine molecule cu dimensiuni mai mari decat ale apei, fiind astfel separata de agentii poluanti.
Sistemul de osmoza inversa Aquapur este format din 6 trepte de filtrare. Mai intai are loc procesul de filtrare mecanica si chimica. Statia de osmoza dispune de un filtru de 10 toli echipat cu cartus din carbune activ bloc care retine impuritatile mecanice, susbstantele organice si clorul. In cea de-a doua treapta, filtrarea chimica, intra in exercitiu un filtru echipat cu cartus din carbune activ granular care retine substantele chimice organice, in special clorul. Filtrarea mecanica are loc in cea de-a treia treapta prin intermediul unui filtru echipat cu cartus de polipropilena expandata care are scopul de a retine suspensiile solide precum nisipul sau rugina. Dupa finalizarea celor trei trepte, urmeaza etapa de osmoza inversa prin intermediul careia este retinuta orice particula. Filtrarea se produce printr-o membrana de forma multitubulara formata din mai multe straturi cu porozitate controlata depuse sub forma de film. Apa curge prin exteriorul tubului, o parte este filtrata si colectata iar restul este evacuata.

Dupa ce primele trei trepte au fost realizate ajungem la etapa de osmoza inversa propriu zisa in care este retinuta orice particula cu exceptia apei. Filtrarea se produce printr-o membrana de forma multitubulara formata din mai multe straturi cu porozitate controlata depuse sub forma de film. Apa din alimentare curge prin exteriorul tubului, o parte este filtrata si colectata iar restul este evacuata.
Mai apoi, prin intermediul unui postcartus cu carbune activ se adauga o corectie finala a gustulului si mirosului apei. Etapa a sasea a procesului este reminalizarea. Dupa filtrare apa este aproape pura (peste 99,9%), fara saruri sau alte minerale. Pentru a putea fi consumata sunt adugate mici cantitati de minerale prin trecere printr-un cartus de remineralizare.
Statia este echipata cu:
– sistemul de osmoza cu 6 trepte de filtrare si suport metalic autoportant
– rezervor tampon de 12 litri
– conector de bransare la reteaua de apa
– robinet de izolare
– tuburi pentru conectare
– baterie de apa filtrata
– cheie pentru filtre
– cheie pentru carcasa membrana
– piesa de bransare pt conectare osmoza inversa la canalizare
– picioruse autoadezive
– brosura cu instructiuni de montaj

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram