GEZE introduce noi sisteme pentru fațade active climatic și un control inteligent al cladirilor

21 martie 2017

Din dorința de a preîntâmina nevoile clienților prin cele mai bune soluții, fațadele „active climatic” sunt rezultatul interacțiunii inteligente dintre ferestre și senzorii care înregistrează schimbările din mediul înconjurător, dar și ale climatului din incinta clădirilor. Ferestrele echipate cu automatizări sunt o soluție ideală pentru răcirea naturală pe timp de noapte a clădirilor, acestea fiind monitorizate și operate în mod inteligent prin intermediul interfaței IQ box KNX integrate în sistemul de manangement KNX.

Modulele inteligente de acționare a ferestrelor IQ pot fi integrate în sistemul KNX al clădirilor ca participanți direcți pentru aerisirea naturală controlată. Astfel, stările ferestrelor: deschis/închis sunt afișate centralizat și pot fi controlate dintr-un singur loc. Pe lângă aceste beneficii, o importanță deosebită o are conectivitatea cu alte componente din sistemul clădirii KNX, precum butoanele, senzorii existenți, soluțiile de climatizare sau încălzire. De exemplu, în cazul în care o stație meteo KNX sau un senzor de calitate a aerului raportează precipitații, vânt, o concetrație ridicată de CO2 sau o diferență de temperatură, ferestrele vor primi un semnal pentru a se închide sau deschide prin intermediul modulului IQ KNX.

Prin activarea precisă a ferestrelor, modulul permite economisirea energiei, dar mai ales furnizează informații despre calitatea aerului din încăpere și a condițiilor din mediul exterior. De asemenea, modulul IQ KNX transmite notificări suplimentare despre starea ferestrelor, precum lățimea exactă de deschidere, disfuncționalități sau numărul de cicluri de deschidere și închidere.

De asemenea, sistemele de acționare de tipul motoarelor cu lanț, SlimChain, respectiv PowerChain, pot fi utilizate și integrate în mod flexibil în proiectele de mari dimensiuni. Motorul SlimChain, poate fi folosit pentru automatizarea deschiderii ferestrelor de aerisire sau evacuare de fum, asigurând astfel un schimb eficient de aer, integranduse in fatadă. PowerChain este un motor dedicat ferestrelor si/sau luminatoarelor de dimensiuni mari și greutati ridicate, dar și pentru cele de acoperiș și cupole. Modulele IQ pot face diferențe între starea de alarmă (RWA) și starea de ventilație, oferind o deschidere rapidă și maximă, fără zgomot.

În cazul unui incendiu, la alarmare, datorită controlului inteligent integrat și modulelor combinate, ferestrele pot atinge maximum de deschidere în mai puțin de 60 de secunde. De asemenea, unitatea de comandă asigură deschiderea sau închiderea secvențială în condiții de siguranță, precum și sincronizarea până la trei unități.

Despre GEZE
Înființată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acționare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă.
În prezent, grupul deține 28 de subsidiare la nivel mondial și peste 2.700 de angajati. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcționând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro. GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de uşi automate - batante, glisante și rotative, amortizoare, construcţii din sticlă, instalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranță, precum și sisteme de ferestre și de ventilare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram