De ce sunt utile termoizolatiile?

7 octombrie 2015
Autor:
Zoom-Biz

Termoizolatiile sunt de mai multe tipuri din diferite materiale(vata mineral,placile minerale,polistirenul) si pot fii atat termozizolatii pentru exterior cat si pentru interior.O casa termoizolata este o casa ferita de neplacerile provocate umezeala, de mucegai, dar si o casa in care cheltuilelile pentru o incalzire cat mai buna a locuintei sunt reduse semnificativ.Cei mai multi oamenii apeleaza la termoizolatii cu prea bine cunoscutul polistren.

Polistirenul este un matrial termoizolant usor de folosit si cu un pret destul de accesibil si foarte folosit pentru termoizolarile exterioare.Intr-o casa in care se gasesc si copii trebuie sa fie neaaparat o casa termoizolata atat la exterior cat si la interior,pentru a-i putea ferii pe cei mici de bolile ce se pot dezvolta in urma neplacerilor datorate umezelii in special.Cei mici se pot imbolnavii in special de astm bronsic,o boala ce apare datorita expunerii a celor mici si nu numai,intr-un mediu cu umezeala si cu mucegai. De asemenea termoizolatiile au rolul de a reduce foarte mult cheltuielile familiilor pentru caldura iarna,cat si pentru ventilatie,vara deoarece o casa termoizolata adecvat nu va lasa caldura sa iasa afara prin pereti.

Ce tipuri de termoizolatii sa folosim?

Exista mai multe tipuri de termoizolatii folosite in intreaga lume,insa cele mai cunoscute sunt vata mineral,polistirenul si spuma rigida.Diferentele intre aceste tipuri de termoizolare sunt in functie de calitatea fiecarui material si implicit de pret. In Romania cei mai multi oameni folosesc,ca material pentru a-si termoizola casa,polistirenul si vata mineral,spuma rigida fiind mai putin folosita datorita costurilor necesare pentru o termoizolare cu spuma rigida,costuri ce sunt si cu 20% mai mari decat daca am termoizola casa cu polistiren sau vata mineral.

Vata minerala si polistirenul sunt usor de manuit,astfel ca,nu trebuie sa fii neaaparat un om care lucreaza in domeniu pentru a reusii sa iti termoizolezi casa asa cum trebuie si nici nu sunt la fel de scumpe ca si spuma rigida.Atat polistirenul cat si vata mineral pot fii folosite pentru termoizolarea exterioara dar si pentru cea interioara,deoarece o casa cat mai ferita de umezeala este o casa termoizolata atat la interior cat si la exterior.

Pentru a va simtii cat mai bine in propria dumneavoastra casa este indicat sa aveti un sistem de termoizolare cat mai bun .Daca nu aveti suficiente informatii despre aceste sisteme de termoizolare despre costurile pe care le implica termoizolarea unei case puteti accesa cu incredere site-ul www.EuroPlastic.ro pentru a gasii cat mai multe informatii despre termoizolatii .

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram