Ce este un instrument tip NIVELA POLOBOC ?

16 mai 2017
Autor:
SEOWEB SECO SRL

Un instrument pe care toti îl folosim când vine vorba de nivelarea suprafetelor este polobocul chiar dacă în vorbirea curenta multi îl stiu ca si ''boloboc'', cu toate acestea în dex aceasta forma este mentionata ca fiind cea greșită, prin urmare varianta scrisa corect este poloboc si nu boloboc.
Ce este un poloboc?
Polobocul este cel mai folosit intrument pentru nivelarea suprafetelor.
Dacă te-ai hotărât sa iti renovezi casa sau sa începi o lucrare de construcție ai nevoie de instrumente care sa vina în ajutorul tau.
Trasarea este o operatie importanța si cere foarte multa precizie de aceea este important sa folosești intrumente care sa asigure acuratetea masuratorilor.
Si cum orice lucrare de construcție începe prin operatia de trasare a planului pe care vrei sa îl transpui pe teren vei începe prin folosirea unui poloboc.
Acesta nu este decât un instrument de masurare care ne indica dacă o suprafata este dreapta. La baza se afla o bula de aer captiva intr-un lichid aceasta miscandu-se si totodata indicandu-ne dacă suprafata masurata este dreapta sau nu.
Atunci când ne achizitionam un poloboc trebuie sa avem în vedere calitatea acestuia.
Cum putem verifica dacă un poloboc este cea ce ne trebuie?
Avem nevoie sa folosim un poloboc de calitate buna pentru a evita sa avem o marja de eroare mare.
De aceea este important sa verificam suprafata pe plan orizontal, vertical cat si diagonalele pentru a vedea ce fel de perete avem inainte sa ne apucam de treaba, iar fara un poloboc bun nu putem realiza toate acestea.
Verificarea unui poloboc se realizeaza asezandu-l pe o suprafata neteda astfel încât bula de aer sa fie intre repere, iar mai apoi intoarcem polobocul la 180°, în cazul în care bula de aer se opreste în același loc, polobocul este bun.
Un exemplu de poloboc bun pe care ti-l recomand dispune de o calitate superioara este nivela-boloboc multifunctionala cu ruleta incorporata
Care dispune de:
- Raza laser ce poate fi vizualizata de-a lungul peretelui.
- Distanta raza laser: pana la 6 m
- Ruleta incorporata: 2.5 m
- Trei nivele cu bula
- Rigla pe marginea nivelei 15 cm.
- Funtioneaza cu 3 baterii AAA
Acest poloboc reprezinta un instrument modern si ingenios ce poate fi folosit cu succes in alinierea placilor de faianta sau a rafturilor pentru o precizie si acuratete a masuratorilor cat mai precise.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram