Cheltuieli pe care trebuie sa le iei în considerare atunci când începi o afacere

30 ianuarie 2017
Autor:
Content SEO

Inceputul unei afaceri este greu, mai ales in Romania, unde birocratia este inca destul de mare si poate pune piedici oricarui antreprenor. Este motivul pentru care trebuie sa fii foarte bine pregatit inainte de a da startul unui business si cel mai important, trebuie sa ai la indemana bugetul corect.

Care sunt, asadar, cheltuielile de care nu vei scapa?

  • Cheltuielile cu infiintarea firmei. Fie ca alegi sa iti faci firma de unul singur, stand la cozile autoritatilor din domeniu sau ca alegi sa iti faci firma printr-un avocat, va trebui sa scoti bani din buzunar. In functie de tipul de societate pe care il doresti si de alegerile facute, sumele pot incepe de la 200 de lei si pot ajunge la peste 1000 .
  • Cheltuielile cu crearea unui site. Nu poti avea o afacere in secolul 21 fara sa ai un site web. Din fericire, crearea unui site este din ce in ce mai ieftina. Din nefericire, nu este suficient sa ai site, ci trebuie sa ai si o promovare de cea mai buna calitate.
  • Cheltuieli cu promovarea Site-ului. Promovare in social media, servicii optimizare site, promovare fizica prin pliante sau promovare pe site-uri din domeniu, toate sunt actiuni care costa. Pot costa putin sau pot costa foarte mult, in functie de necesitatile pe care le ai. Ceea ce este cert insa, este faptul ca ai nevoie de promovare.
  • Impozite. Indiferent de forma juridica pe care ai ales-o, vei plati impozite. In momentul in care iti faci planul de afaceri, ia in calcul acele procente pe care trebuie sa le platesti la stat. In cazul in care incerci sa le eviti, repercursiunile sunt destul de grave si cu siguranta nu vrei sa le cunosti.
  • Chirii si gazduire. Chiar daca ai sau nu ai un sediu fizic, va trebui sa platesti gazduire. In mediul fizic platesti gazduire pentru tine si pentru angajati, in timp ce in mediul online platesti gazduire pentru site. Nu sunt costuri uriase, insa exista si trebuie sa fie luate in considerare.

Pe langa aceste cheltuieli absolut indispensabile, trebuie sa iei in considerare si faptul ca pot aparea o multime de cheltuieli neprevazute. Bugetul pentru un incepator in afaceri asadar, trebuie sa fie unul cat mai mare, in asa fel incat sa acopere toate necesitatile si toate problemele aparute pe parcurs.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram