Cum au devenit populare serviciile de inchirieri masini

8 iulie 2015
Autor:
Zoom-Biz

În acest caz ipotetic descris mai sus, haideți să presupunem că sunteți într-o țară unde nu se vorbește engleza și nici nu aveți idee despre cum ați putea găsi un orar al mijloacelor de transport în comun sau să vă bazați pe ceea ce spun trecătorii pe care i-ați identificat ca fiind serioși sau cel puțin par așa.

Tocmai pentru situații în care nu ai o mașină dar ai nevoie de una s-au inventat serviciile de închirieri de mașini. La noi în România aceste servicii de închirieri mașini împlinesc 90 de ani iar prima atestare a închirierilor de mașini are loc în anul 1923 în Statele Unite ale Americii.

În ziua de astăzi aceste servicii de închirieri mașini au devenit ceva obișnuit la care apelăm ori de câte ori avem nevoie de o mașină care să ne ducă rapid de la o destinație la alta. Aceste servicii de închirieri mașini sunt practic peste tot, mai ales în aeroporturi și gări unde fluxul de călători este destul de ridicat.

Dacă este să privim înapoi în timp la istoria apariției acestor servicii de închirieri mașini, Joe Saunders a avut o mică afacere de acest gen pe care a dezvoltat-o în urma insistenței unui prieten de-al lui, un comis voiajor, care vroia să împrumute mașina de la Saunders pentru a-și impresiona iubita și să o plimbe cu mașina.

Lui Saunders i-a venit atunci ideea de a dezvolta o mică afacere de acest gen, ajungând în anul 1925 să aibă această afacere extinsă în peste 21 de state bucurându-se de un real succes. Dar recesiunea economică ce a urmat i-a cam zguduit din temelii această afacere cu închirieri de mașini, intrând în faliment.

În orice caz spiritul antreprenorial nu a murit. După încheierea recesiunii economice John Hertz, proprietar al unei companii de taximetrie, a preluat această idee de afacere și a dezvoltat-o începând să o promoveze prin aeroporturi.

Mai târziu, acest serviciu de închirieri mașini este preluat de General Motors. Un flux foarte crescut al acestor servicii de închirieri mașini s-a petrecut după cel de-al doilea război mondial, când călătoriile în scop de afaceri încep să devină din ce în ce mai numeroase.

ÎNu cred că ați trecut pe o anumită stradă din oraș și nu ați văzut o astfel de firmă de inchirieri mașini. Totuși, dacă sunteți în căutarea unui serviciu de închirieri mașini care să vă ofere mașini de cea mai bună calitate, profesionalism și seriozitate în serviciile oferite nu ezitați să apelați cu cea mai mare încredere.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram