OBIECTE DE MOBILIER URBAN CONSTRUITE CU BLOCURI YTONG LA STREET DELIVERY

12 iunie 2015

Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania organizeaza in Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj un weekend national dedicat spatiului public si recuperarii peisajului urban de catre pietoni si comunitate. YTONG are deja o traditie in sustinerea evenimentelor din aceasta categori, fiind unul dintre parteneri ultimelor trei editii Street Delivery din Iasi, iar de anul acesta fiind un partener de incredere si pentru editia Street Delivery din Bucuresti.
Blocurile YTONG au mai fost folosite anul trecut in conceperea unor obiecte de mobilier urban care au fost amplasate intr-o gradina de vara conceputa de designerii Anca Fetcu si Cristina Curelea. Piesele create pentru gradina SoLemn variaza de la un concept inedit de zidarie tesuta, la scaune sau flori de dimensiunea unei persoane. Produsul YTONG a fost preferat aici datorita usurintei de a fi prelucrat, rezistentei in timp pe care o confera lucrarilor realizate, precum si a designului minimalist al blocurilor de zidarie.
De asemenea, unul dintre cei mai premiati arhitecti romani din noua generatie, Attila Kim, a utilizat blocuri YTONG pentru o expozitie din cadrul Kunsthalle Budapesta (Muzeul de Arta Contemporana), unde culoarea perfect alba si planeitatea au folosit in definirea unor spatii in interiorul muzeului. Alt proiect de design realizat cu blocuri de zidarie YTONG este standul Murmur din magazinul Eva in cadrul proiectului Downtown Bucharest.
Pentru amenajarea vitrinelor agentiei Pascal Delmotte din perioada Sarbatorilor arhitectii de la biroul din zona Dorobanti din Bucuresti au optat pentru un material dur ca blocurile albe de zidarie YTONG pe care l-au combinat cu bare de cupru sau tesaturi traditionale cu scopul de a recrea pungile sau cutiile de cadouri de la baza bradului de Craciun.

Despre Street Delivery
Street Delivery este un eveniment care si-a propus sa puna in evidenta rolul spatiului public, al importantei culturii si al memoriei istorice in dezvoltarea durabila a orasului. Misiunea Street Delivery este aceea de a reinventa si de a intari rolul pe care spatiul public il joaca in viata locuitorilor, prin convertirea peisajului urban in spatiu viu. Street Delivery a reprezentat, incepand cu 2006, un cadru in care societatea civila, artisti, arhitecti, muzicieni, locatari pot oferi o alternativa la felul in care este perceputa locuirea orasului.

Despre Xella
Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare ȋn 30 de tari. Ȋn Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai moderna unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram