FamousRoses: Gradinile de pe acoperisuri spatiul cu cea mai inalta calitate a vietii

30 septembrie 2016

Batalia cu cea mai puternica forta ce guverneaza Universul este un lucru de echipa. Desi am trimis oameni in cosmos, cea mai mare provocare este de a ridica modul de viata terestru pana la nori. Iar ambitia suprema este de a incorona cladirea cu o gradina pe acoperis. Oricat de intens simti si tu lupta cu Forta Gravitationala, expertii FamousRoses iti voi impartasi mecanismele de a-ti construi propria statie ‘verde’ la inaltime, unde altii nici cu gandul nu au ajuns!

Ce trebuie sa stii? La baza se afla strangerea de informatii referitoare la inclinatia/panta acoperisului, ce incarcare suplimentara permite sistemul constructiv al cladirii, care sunt materialele folosite pe acoperis si care este modalitatea de preluare a apei de pe acesta, precum si sistemul de impermeabilizare a lui. Mai mult, este important de stiut, expunerea la soare si la vant pe care o poti avea in acest spatiu.

Cat cantareste o gradina? In medie, pentru o cultura cu inaltimea de 1-1,2m incarcarea este de aproximativ 12-13kg pe 10 cm2, complet saturati. Pentru un gradinarit mai intensiv, avand culturi de peste 1,2m inaltime, incarcarile sunt de peste 45kg pe o unitate de 10cm2 patrati, in functie si de adancimea stratului de ingropare.

Care sunt primii pasi? Dupa ce ai masurat suprafata acoperisului, trebuie determinat tipul si varsta sistemului de hidroizolatie, deoarece o gradina necesita un astfel de sistem, nu mai vechi de 5 ani. Daca ai facut deja rost de planurile cladirii ce contin si informatiile structurale privind portanta acesteia, este bine sa consulti un structurist care sa-ti faca o expertiza oficiala pentru ce iti propui sa realizezi. Cu mentiunea ca, o astfel de gradina permite numai accesul pentru mentenanta, spatiul verde se poate extinde, lasand numai o retea de alei inguste, pentru o circulatie minima.

Care sunt beneficiile? Eficienţa sporita a consumului de resurse, un mediu de trai/munca mai sanatos, consumul eficient de apa, reducerea emisiilor de CO2, gestionarea resurselor si reactia la impactul acestora. De asemenea, o gradina pe acoperis sporeste izolatia fonica a acestuia, un real beneficiu pentru cladirile situate in apropierea aeroporturilor, autostrazilor sau a zonelor intens solicitate de activitatea utilajelor mari.

Cum dai frumusete gradinii? Nu in ultimul rand, o gradina trebuie sa fie si frumoasa. Si cum etalonul frumusetii unei gradini este dat de minunatul trandafir, FamousRoses te invita sa explorezi spatiul inalt cu Discovery. Acest trandafir stralucitor a fost creat de catre L. Pernille Olesen in 2009 si introdus in Danemarca de catre Poulsen Roser sub denumirea de 'Discovery 2009'. Florile sale fermecatoare mari si semi duble cu peste 25 de petale portocalii rezista in vaza pana la 18 zile. Are o inflorire repetata pe toata perioada sezonului iar vegetatia sa densa de culoare verde inchis atinge inaltimi intre 60 si 100 cm. Poate fi folosit de asemenea ca trandafir de bordura. Pentru ca explorarea de noi teritorii nu se opreste niciodata, trandafirul Christophe Colomb de pe FamousRoses completeaza atmosfera gradinii cu spirit de aventura si mister, acolo unde linia orizontului este mereu impinsa mai departe. Acest trandafir detine toate calitatile unui butas de trandafir, cu o culoare deosebita si puternica de portocaliu indian cu marginea de culoarea piperului rosu, o floare luminoasa si cu o dimensiune potrivita, cu 25/27 petale.

Pozitionarea asteptarilor proprii la mari inaltimi ne va ajuta permanent sa vizualizam realizarile personale si din alte perspective. Sunt visuri indraznete si minunate, care merita, dincolo de entuziasmul ideii, punerea lor in practica!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram