Monsanto Romania ajuta fermierii afectati de intemperii

8 iunie 2015

“Activitatea noastra o reprezinta comercializarea hibrizilor conventionali de porumb si rapita destinati fermierilor din Romania. Fiecare om din echipa noastra de vanzari participa activ in luarea deciziilor privind tipul de hibrid pe care agricultorii doresc sa il cultive, iar pe durata sezonului le prezentam si solutii tehnice utile in cresterea randamentului economic al fermei. In afara activitatilor curente de serviciu, colegii nostri sunt foarte receptivi si la nevoile comunitatilor locale. Astfel, afland de calamitatile din zona Satu Mare si Salaj, am luat decizia de a trimite in zona samanta gratuita de porumb conventional pentru a-i sprijini pe cat mai multi dintre fermierii afectati. Cu samanta primita, acestia vor putea sa isi recupereze macar o parte din investitia facuta in primavara”, a declarat Cosmin Chioreanu, Director General Monsanto Romania, Bulgaria si Moldova.

“Apreciem foarte mult actiunea umanitara Monsanto, care a venit, desi pe neasteptate, totusi foarte promt.” a declarat unul dintre fermierii ale carui parcele au fost afectate de grindina.

Demersul companiei Monsanto in acest sens s-a concretizat in 1.250 de saci de porumb conventional din hibridul DKC 3472, ceea ce, din punct de vedere financiar, inseamna circa 200.000 $.

Monsanto Romania se implica activ in sprijinirea comunitatilor locale, ori de cate ori este nevoie. O actiune similara s-a petrecut si in anul 2013, cand fermierii din judetele Neamt si Galati au primit samanta gratuita de porumb, respectiv rapita.

Despre Monsanto
Monsanto si-a luat angajamentul de a aduce o gama larga de solutii pentru a ajuta la hranirea unei populatii aflate in continua crestere. Producem seminte de fructe, legume si alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajuta fermierii sa obtina recolte mai bune, utillizand mai eficient apa si alte resurse importante. Lucram pentru a gasi solutii durabile pentru sanatatea solului, pentru a sprijini fermierii sa utilizeze datele statistice pentru imbunatatirea practicilor agricole si conserva resursele naturale, dar si pentru a oferi produse de protectie a culturilor care sa minimizeze problemele produse de daunatori. Suntem parteneri cu fermieri, cercetatori, organizatii non-profit si universitati pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocari ale lumii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram