Monsanto lanseaza in Romania un produs revolutionar pentru gradina: Roundup Gel

29 ianuarie 2016

Monsanto anunta lansarea pe piata din Romania a unui nou produs pentru controlul buruienilor: Roundup Gel, o formula complet noua a erbicidului Roundup, menita sa faciliteze munca micilor gradinari in procesul de protejare a plantelor impotriva buruienilor.

Lansat in Marea Britanie in anul 2012, Roundup Gel este vandut in prezent in 17 tari, urmand ca anul acesta sa fie introdus pe alte 5 piete, inclusiv in Romania. Erbicidul permite utilizatorilor sa-si intretina gradina si sa elimine cu precizie buruienile aflate in locuri inaccesibile, precum borduri, gazon sau parcele, fara sa afecteze celelalte plante utile.

“Prezenta buruienilor este una dintre cele mai intalnite provocari in agricultura, atat pentru fermierii mari, cat si pentru micii gradinari. Acesta este unul dintre motivele pentru care suntem intotdeauna alaturi de partenerii nostri pentru a le oferi cele mai eficiente solutii pentru mentinerea si dezvoltarea optima a culturilor.”, afirma Bogdan Soare, Director National pentru Divizia de Produse pentru Protectia Plantelor Romania, Bulgaria si Republica Moldova. “Suntem constienti de responsabilitatea pe care o avem fata de colaboratori. Am investit mult in cercetare si dezoltare pentru a crea un produs usor de utilizat. Roundup Gel vine ca raspuns la ceea ce asteapta fermierii zilelor noastre de la un erbicid: precizie, rezultate rapide si spectru larg de aplicare. Acest lucru reprezinta inca un demers in dezvoltarea durabila a agriculturii pe termen lung”, completeaza Bogdan Soare.

Roundup Gel este o solutie inovatoare pentru toti agricultorii, indiferent daca au mai utilizat sau nu un erbicid. Usor de folosit si la indemana oricui, noul produs vine mai ales in ajutorul celor care intretin o gradina si se confrunta cu problema buruienilor, fiind ideal pentru gradinile de flori sau de legume, ghivece sau peluze. Formula revolutionara este aplicata direct pe frunzele buruienilor, oferind astfel un nivel ridicat de precizie si eficienta in raport cu produsele traditionale aplicate prin pulverizare. Erbicidul este absorbit de frunze, intra in fluxul de seva si ajunge pana la nivelul punctelor de crestere al buruienilor. Totodata, formula unica nu vine in contact cu solul sau cu plantele din jur, iar zonele unde au crescut buruieni vor fi curatate.

In tarile care comercializeaza deja acest produs, Roundup Gel s-a bucurat de succes, dovada fiind faptul ca, la nivel mondial, 91% dintre cei care au utilizat acest erbicid si-au exprimat dorinta de a-l achizitiona din nou (conform ADquation Gel user research UK Jan 2015).

Odata cu lansarea erbicidului Roundup Gel, un alt produs care a primit avizul autoritatilor competente pentru a fi comercializat in Romania este si Roundup Classic Pro. Acest produs are o formula eco-friendly (fara continut de taloamina), avand un impact redus asupra mediului inconjurator. Roundup Classic Pro reprezinta o solutie eficienta pentru problema buruienilor cu care se confrunta tot mai multi fermieri, indiferent de suprafata de pamant cultivata.

Monsanto Romania se implica activ in identificarea celor mai bune solutii pentru o agricultura sustenabila. La nivel local, Monsanto se concentreaza pe producere, procesare si comercializare de seminte conventionale de porumb si rapita, cat si pe vanzarea diferitelor variante ale erbicidului Roundup.
Despre Monsanto
Monsanto si-a luat angajamentul de a aduce o gama larga de solutii pentru a ajuta la hranirea unei populatii aflate in continua crestere. Producem seminte de fructe, legume si alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajuta fermierii sa obtina recolte mai bune, utillizand mai eficient apa si alte resurse importante. Lucram pentru a gasi solutii durabile pentru sanatatea solului, pentru a sprijini fermierii sa utilizeze datele statistice pentru imbunatatirea practicilor agricole si conserva resursele naturale, dar si pentru a oferi produse de protectie a culturilor care sa minimizeze problemele produse de daunatori. Suntem parteneri cu fermieri, cercetatori, organizatii non-profit si universitati pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocari ale lumii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram