Aprilie “luna altfel” alaturi de Monsanto Romania

27 aprilie 2015

In saptamana 6-10 aprilie, denumita de sistemul de invatamant “Saptamana altfel”, elevii claselor a VIII-a ai Scolii Gimnaziale Sinesti au fost gazduiti de Monsanto la statia de procesare si prelucrare a semintelor de la Sinesti. Aici au fost familiarizati cu procesul de productie a semintelor, de la obtinere pana la insacuire si au avut ocazia de a se intalni cu angajatii firmei, care le-au explicat pas cu pas despre etapele procesarii hibrizilor de porumb: depanusare/ sortare, uscare, batozare, stocare, calibrare, aplicarea tratamentului la samanta, insacuire si livrare.
„Pe langa activitatea de zi cu zi de a produce si prelucra hibrizii conventionali de porumb, ne implicam si in sprijinirea dezvoltarii comunitatilor locale, unde noi ne desfasuram activitatea. Pornind de la aceasta idee, credem ca este binevenita, la orice varsta, o vizita la Sinesti pentru a intelege mai bine procesarea si prelucrarea semintelor de porumb. Copiii scolii de la Sinesti s-au dovedit a fi foarte deschisi si curiosi si suntem bucurosi ca am reusit sa le transformam o zi de scoala obisnuita intr-una intr-adevar altfel.”, afirma Marin Manica, Director al Statiei de Procesare si Prelucrare Monsanto Romania.
”In urma vizitei la compania Monsanto, elevii scolii Sinesti au fost profund impresionati, afland importanta activitatii acesteia pentru agricultura din tara noastra si din lumea intreaga. In sufletul lor a luat nastere un puternic sentiment de mandrie ca o asemenea companie isi are sediul pe raza comunei lor natale si ca intr-o zi vor putea face si ei parte din familia Monsanto.”, afirma Gabriela Untariu, Director Scoala Gimnaziala Sinesti.
Monsanto Romania dedica luna aprilie copiilor, elevilor si studentilor in scopul invatarii in mod practic a procesului de producere a semintelor de porumb. Astfel, in data de 17 aprilie, alti 30 de copii cu varste intre 5 si 14 ani, impreuna cu parintii lor, angajati ai firmei Monsanto, au avut ocazia de a intelege activitatea profesionala a parintilor. Mai mult, Monsanto se implica activ si in mediul academic din Romania, motiv pentru care, in perioada 27-28 aprilie, un grup de 140 de studenti din anul III al Facultatii de Agricultura din cadrul USAMV vor avea posibilitatea de a vizita cea mai moderna statie de procesare a semintelor a companiei Monsanto din Europa.

Despre Monsanto
Monsanto si-a luat angajamentul de a aduce o gama larga de solutii pentru a ajuta la hranirea unei populatii aflate in continua crestere. Producem seminte de fructe, legume si alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajuta fermierii sa obtina recolte mai bune, utillizand mai eficient apa si alte resurse importante. Lucram pentru a gasi solutii durabile pentru sanatatea solului, pentru a sprijini fermierii sa utilizeze datele statistice pentru imbunatatirea practicilor agricole si conserva resursele naturale, dar si pentru a oferi produse de protectie a culturilor care sa minimizeze problemele produse de daunatori. Suntem parteneri cu fermieri, cercetatori, organizatii non-profit si universitati pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocari ale lumii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram