Studiu: Premergatoarele pentru copii sunt bune sau nu?

13 octombrie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Studiile au descoperit ca acei copii care au folosit premergatorul au mers de-a busilea,s-au ridicat si au mers in picioare mai tarziu decat cei care au fost lasati sa-si dezvolte aceste aptitudini natural.Cercetatorii Universitatii din Dublin spun ca descoperirile lor indica faptul ca parintii ar trebui sa fie descurajati in folosirea acestui dispozitiv.

Premergatoarele sunt folosite de mai mult de 250.000 de bebelusi in Anglia. In orice caz, folosirea lor devine din ce in ce mai controversata, o data cu multiplicarea dovezilor ca acestea sunt daunatoare pentru bebelusi.

Un nou studiu a fost focalizat pe 190 de bebelusi sanatosi care merg la cresa. Parintilor li s-a cerut sa inregistreze datele la care copilul lor a atins diferite etape de dezvoltare incluzand rostogolirea, statul in sezut,mersul de-a busilea si mersul in picioare. Cu cat bebelusul a folosit premergatorul mai des, cu atat dezvoltarea lui a fost mai intarziata. Din calculele cercetatorilor reiese ca fiecare 24 de ore petrecute in premergator a intarziat momentul statului in picioare cu 3,7 zile si al primilor pasi cu 3,3 zile.

Premergatoarele de copii - bune sau rele pentru dezvoltarea copilului?

Dr. Mary Garrett,seful cercetarii si directorul Scolii de Psihoterapie a Universitatii Dublin a afirmat pentru „BBC News Online” ca premergatoarele nu ar trebui folosite deloc de catre bebelusi. Ea a spus: ”Parintii folosesc premergatorul pentru ca cred in ajutorul acestuia in avansarea dezvoltarii copilului, dar premergatorul nu ajuta! Este o stransa legatura intre folosirea lui si intarzieri semnificative in dezvoltare”.

Dr. Garrett a mentionat ca problema folosirii premergatoarelor pentru copii este ca bebelusul se poate misca in jur fara a-si sustine singur greutatea corpului. Asta inseaman ca muschii si oasele nu se intaresc pe calea normala. De asemenea inseamna ca sitemul nervos este privat de informatia senzoriala necesara invatarii mersului corect.

De asemeni, ea ii atentioneaza pe parintii care intentioneaza sa foloseasca totusi premergatorul, de importanta masurilor de protectie in interiorul locuintei, in acest fel riscul accidentarii fiind minimizat pe cat de mult posibil.

Asociatia Fiziotrapeutilor sustine interzicerea totala a premergatorului,care este responsabil de accidentarea a 4.000 de copii pe an.Deasemnea ei argumenteaza ca premergatorul compromite dezvoltarea mersului si a unor aptitudini vizuale si impiedica bebelusul de la explorarea corespunzatoare a mediului inconjurator.

Studiile au descoperit deasemnea ca bebelusii care folosesc premergatorul nu au rezultate la fel de bune la teste mintale simple.(in comparatie cu cei care nu-l folosesc).

Magazinele care vand premergatoare au introdus pe piata modele mai putin mobile, pentru sporirea sigurantei. Un reprezentant al acestora a declarat ca modelul este continuu imbunatatit pentru a satisface interesele clientilor.

sursa: forum desprecopii

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram